Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt


Sandvika Storband med Randy Johnston (US)

Sandvika Teater fredag 19. oktober kl 19.30
med gjestevokalist Carsten Loly


Sandvika Storband (SSB) har vært aktivt siden 1970 og har gjennom disse årene utviklet seg til å bli et av de mest veletablerte og anerkjente storband i Norge. Når de nå igjen inviterer til høstlig "Jazzgalla" er det i samspill med den amerikanske gitaristen Randy Johnston. Under konserten vil SSB presentere et storbyinspirert, urbant repertoar.

Randy Johnston


Johnstons gitarspill er inspirert både av elektrisk blues og be-bop, og dette vil prege konserten. Johnston er en av de "hoteste" bebop-gitaristene både i og utenfor USA for tiden. Han har gjort både plate- og livejobber med en rekke jazzpersonligheter som Lou Donaldson, Dr. Lonnie Smith, Houston Person, Etta Jones, Lionel Hampton, Brother Jack McDuff, Warne Marsh, Lee Konitz, Joey Defrancesco, Tom Harrell, Irene Reid og Rashid Ali. Med Johnston vil publikum også, i tillegg til storbandet, få høre en oktett som fremfører arrangementer fra Randy Johnstons kritikerroste CD "Homage".


I storbandets egen avdeling har man også funnet frem til musikk som vil kle den urbane helheten. Repertoaret er hakket friskere, og mer "bluesy" enn vi vanligvis opplever SSB. Slik sett lager konserten en fin bro fra den svært moderne Louis Armstrong-konserten under Storbandfestivalen tidligere i høst (Budstikka: 6) og den kommende Julekonserten i desember.

Som gjestevokalist har man invitert med seg Carsten Loly, som med ru, levet stemme ytterligere vil understreke byen, natten og bluesen som konserttema. Det er gravet dypt i arkivet for å skreddersy repertoaret, bl.a musikk av Rob McConnell, Frode Kjekstad og Maria Schneider, samt titler fra bandets seneste CD "Lining Up" som knappest har vært fremført fra konsertscenen tidligere. Loly, høgskolelektor ved Arkitekthøgskolen i Oslo og musiker, har bl.a. bakgrunn fra Bærum Bluesband og Circle Music, og har samarbeidet med det meste av norske toppmusikere i blues- og jazzgenren.This page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen .
Copyright © 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 Sandvika Storband