Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt


Sandvika Storband med Randy Johnston (US


Drammens Teater, Studioscenen, tirsdag 23. oktober kl 19.00
med gjestevokalist Håvard Bakke

Sandvika Storband inviterer til konsert i samspill med den amerikanske gitaristen Randy Johnston. Under konserten vil SSB presentere et storbyinspirert, urbant repertoar.

Randy Johnston


Johnstons gitarspill er inspirert både av elektrisk blues og be-bop, og dette vil prege konserten. Johnston er en av de "hoteste" bebop-gitaristene både i og utenfor USA for tiden. Han har gjort både plate- og livejobber med en rekke jazzpersonligheter som Lou Donaldson, Dr. Lonnie Smith, Houston Person, Etta Jones, Lionel Hampton, Brother Jack McDuff, Warne Marsh, Lee Konitz, Joey Defrancesco, Tom Harrell, Irene Reid og Rashid Ali.

Med Johnston vil publikum også, i tillegg til storbandet, få høre en oktett som fremfører arrangementer fra Randy Johnstons kritikerroste CD "Homage".

I storbandets egen avdeling har man også funnet frem til musikk som vil kle den urbane helheten. Repertoaret er hakket friskere, og mer "bluesy" enn vi vanligvis opplever SSB. Slik sett lager konserten en fin bro fra den svært moderne Louis Armstrong-konserten under Storbandfestivalen tidligere i høst (Budstikka: 6) og den kommende Julekonserten i desember.

Bandet vil presentere mye av repertoaret fra sin nyeste CD "Lining Up". (Som for øvrig mottok en gnistrende anmeldelse av Martin Haug i Drammens Tidende da den kom ut). Musikk som er skrevet for bandet, eller innspilt første gang av bandet. Amerikanske Don Menza produserte platen og flere av hans ferskeste komposisjoner blir å høre. Energisk, melodiøs jazz. Dessuten vil eks-drammenseren Håvard Bakke bli å høre i et par nummer signert The Beatles (veeeldig funky) og Frank Zappa. Bakke gjorde stor suksess under Storbandfestsivalen for et par år siden i en rendyrket Zappa-hyllest sammen med Oslo Groove Company. Bakke jobber i dag både som skuespiller og musiker. Han ble først kjent som Pelle i "Pelle og Proffen"-filmene. Siden har han han vært sterkt med i ulike oppsetninger i regi av Sandvika RockTeater og i disse dager spiller han i farsen "Panikk i kulissene" på Chateau Neuf.


This page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen .
Copyright © 1997, 1998, 1999, 2000, 2001 Sandvika Storband