Topplogo
•Velkommen •Konserter •Plater •Bandet •Presentasjon •Presseinfo •Events og dans •Kontakt

2007/90/20: Erik Smith, Petter Wettre og Sandvika Storband ledet av Frank Brodahl hyller Buddy Rich og hans musikk.

Asker Jazzklubb Lancelot, fredag 4. april kl 1930


I 2007 er det 90 år siden supertrommeslageren Buddy Rich ble født og 20 år siden han døde. Fra 1966 til 1987 ledet han et storband som virkelig satte spor etter seg i jazz- og populærmusikkhistorien. Han klarte til og med å få hits med sine versjoner av Norwegian Wood, Mercy, mercy og ikke minst – West Side Story - og var fast gjest på det berømte ”The Tonight Show”. Sandvika Storband fortsetter tradisjonen som Jens Wendelboe og Erik Smith innledet på Smuget for 10 år siden med å hylle Buddy Rich. Som gjestesolister har vi hentet Petter Wettre til å ivareta tenorarven etter Don Menza, Pat LaBerbera, Bob Mintzer og Steve Marcus og Erik Smith i rollen som Buddy Rich. I tillegg vil Sandvikas trommeslager Børre Arveng få vist seg fram, samt en rekke av bandets øvrige solister.

Petter Wettre

Petter Wettre er en av Norges ledende jazzmusikere med en internasjonal karriere, har utgitt 11 CD-er og vunnet Spellemannsprisen. Hans nåværende grupper er ”Petter Wettre Trio", "Wettre/Johansen Duo" and "Petter Wettre Quintet" som han turnerer med i Norge og i utlandet. Hans siste CD ”State of the art” har fått strålende kritikker. Mer informasjon om Petter Wettre finner du på http://www.petterwettre.com/

Erik Smith er en av Skandinavias mest etterspurte trommeslagere og trommepedagoger og arbeider innen jazz via storband til fusion, pop and rock. Erik har kompet med et utall skandinaviske artister og internasjonale stjerner som Michael Bolton, Art Garfunkel, Neil Sedaka, Donna Summer, Engelbert Humperdinck, John Miles, Lisa Nilsson and Randy Crawford. Innen jazz har Erik jobbet med Frank Gambale, Bobby Shew, Andy Sheppard, Eddie Daniels, Niels Landgren, Bart Van Lier, Phil Woods, Putte Wickman, Ed Palermo, Django Bates, Bob Mintzer, DeeDee Bridgewater and Gerald Wilson. Erik har også egne band; "Erik Smith Trio" og et nimanns Funk/R&B-band "Smiths Venner"(Smith's Friends) med ledende norske musikere.
Erik Smith
Frank Brodahl Frank Brodahl - kunstnerisk leder i Sandvika Storband. Frank er en av Norges mest etterspurte orkesterledere og en av Europas mest ettertraktede trompetere. Han har nylig gjennomført et toukers engasjement i Italia med Mahler Chamber Orchestra og Anne Sofie Von Otter.

Sted: Lancelot Asker
Tid: Kl 1930
Pris:
Arrangør: Asker JazzklubbThis page was designed and created by Petter Tveøy , TWeb 1999
All pages are maintained and edited by Kåre Løchsen .
Copyright © 1997 - 2007 Sandvika Storband