Lørdag 7. mars kl 1400, Musikkflekken, Sandvika

 

Andrew Sisters Tribute med The Blossom Bees, Sandvika Storband og Frank Brodahl

Andrew Sisters var pionerer på "close harmony" sang og oppnådde enorm popularitet. De samarbeidet med alle de beste storbandene, da særlig på 40 tallet. De solgte 75 millioner plater og var stadig nr. én på salgslistene i USA. The Blossom Bees som består av de tre fantastiske sangerne Julie Dahle Aagård, Renate Staal og Ingunn Dalland har et flott repertoar av søstrenes beste låter som Sandvika Storband tilfører sin velkjente store klang, trøkk og swing.

 

→Besetning

 

Blossom BeesDisse tre sjarmerende brunettene serverer deg de gode, gamle perlene av The Andrew Sisters. Her får du høre de fløyelsmyke balladene og de svingende godbitene, pakket inn i velkjente og tette harmonier som ble The Andrew Sisters sitt varemerke. Gjør deg klar for et gjenhør med bl.a "Boogie Woogie Bugle Boy" , "Rum and Coca Col" og " Bei Mir Bist Du Shon" akkompagnert av det hardtsvingende Sandvika Storband!

 

The Blossom Bees består av Ingunn Dallan, Renate Staal Nygård og Julie Dahle Aagård.

 

Julie Dahle Aagård er utdannet fra NTNU, jazzlinja i Trondheim. Hun ble i 2010 nominert til Spellemann i klassen "Årets Kvinnelige Artist". Hun har også hatt flere roller på div teaterscener, bl.a Piaf på Det Norske Teatret og Polly i Tolvskillingsoperaen ( DNT).

 

Renate Staal har siden sin klassiske sangutdanning fra Norges musikkhøgskole opparbeidet en musikalsk bredde som strekker seg fra opera på Oslo Operafestival til solist med jazzband og hovedrolle i Limaspillet i Nannestad.

 

Ingunn Dalland har lang erfaring fra scenen som korist for blant andre Jarle Bernhoft, Noora Noor, Nobelkonserten og Allsang på Grensen, opptredener med kjente artister, fra Bjørn Eidsvåg til Samantha Fox, og som vokalist i en rekke ulike band innen jazz, soul og pop.

 

Andrew Sisters

 

The Andrews Sisters var en amerikansk close harmony sanggruppe fra swing og boogie-woogie æraen. Gruppens tre medlemmer var de tre søstrene: kontraalten LaVerne Sophia, sopranen Maxine Angelyn "Maxene", og mezzosopranen Patricia Marie "Patty" . Gjennom en lang karriere sogle de godt over 75 millioner plater (i følge den siste offisielle tellingen fra MCA Records inn på 1970 tallet).

 

Etter å ha sunget med forskjellige danseband og reist rundt på vaudeville, fikk de et nasjonalt gjennombrudd med sine plateutgivelser og radioopptredener i 1937. Det ble veldige populære som underholding for de allierte styrker under annen verdenskrig. De solgte «war bonds», opptrådte i flere filmer (blant annet noen Abbott and Costello-filmer). Deres første film med Abbott and Costello, førkrigskomedien Buck Privates, introduserte deres best kjente plateinnspilling, Boogie Woogie Bugle Boy (som står på programmet).

 

De hadde toppplasseriner på Billboard fra 1938 til 1951. Repertoaret spente vidt, men swingjazz med storband var hele tiden sentralt, og storband var populært i denne perioden. De opptrådde med de store storbandlederne i perioden som selv var store stjerner og ikke alltid likte å miste publikums fokus: Glenn Miller, Benny Goodman, Buddy Rich, Tommy Dorsey, Jimmy Dorsey, Gene Krupa, Joe Venuti, Freddie Slack, Eddie Heywood, Bob Crosby, Desi Arnaz, Guy Lombardo, Les Brown, Bunny Berigan, Xavier Cugat, Paul Whiteman, Ted Lewis, Nelson Riddle and Gordon Jenkins!

 

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.

 

Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. 

 

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

 

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus