Lørdag 29. august kl 1900, Byscenen - Byfesten 2015, Sandvika

 

Andrew Sisters Tribute med The Blossom Bees, Sandvika Storband

Under ledelse av Lars Erik Gudim

Andrew Sisters var pionerer på "close harmony" sang og oppnådde enorm popularitet. De samarbeidet med alle de beste storbandene, da særlig på 40 tallet. De solgte 75 millioner plater og var stadig nr. én på salgslistene i USA. The Blossom Bees som består av de tre fantastiske sangerne Julie Dahle Aagård, Renate Staal og Ingunn Dalland har et flott repertoar av søstrenes beste låter som Sandvika Storband tilfører sin velkjente store klang, trøkk og swing.

 

→Besetning

 

Blossom Bees

The Blossom Bees består av Ingunn Dallan, Renate Staal Nygård og Therese Lech, tre erfarne og allsidige vokalister som deler en sterk forkjærlighet for tette jazzharmonier og svingende rytmer. De spesialiserer seg på å synge Andrews Sisters-låter, som de serverer med både sjarme, stil og troskap til originalene.

 

Her får du høre de fløyelsmyke balladene og de svingende godbitene, pakket inn i velkjente og tette harmonier som ble The Andrew Sisters sitt varemerke. Gjør deg klar for et gjenhør med bl.a "Boogie Woogie Bugle Boy" , "Rum and Coca Col" og " Bei Mir Bist Du Shon" akkompagnert av det hardtsvingende Sandvika Storband!

 

Renate Staal har siden sin klassiske sangutdanning fra Norges musikkhøgskole opparbeidet en musikalsk bredde som strekker seg fra opera på Oslo Operafestival til solist med jazzband og hovedrolle i Limaspillet i Nannestad.

 

Ingunn Dalland har lang erfaring fra scenen som korist for blant andre Jarle Bernhoft, Noora Noor, Nobelkonserten og Allsang på Grensen, opptredener med kjente artister, fra Bjørn Eidsvåg til Samantha Fox, og som vokalist i en rekke ulike band innen jazz, soul og pop.

 

Therese Lech er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Hennes musikalske utgangspunkt er improvisert musikk, som fargelegges av både jazz, soul, og pop. Hun er også vokalist i og har utgitt to album med bandet "Folk & Røvere". Hun jobber for tiden med eget soloprosjekt. Therese skriver både tekst og musikk selv og gir deg gjerne et innblikk i sin undrende og melankolske verden. Stemmen hennes tar tak i deg og berører deg som lytter.

 

Andrew Sisters

 

The Andrews Sisters var en amerikansk close harmony sanggruppe fra swing og boogie-woogie æraen. Gruppens tre medlemmer var de tre søstrene: kontraalten LaVerne Sophia, sopranen Maxine Angelyn "Maxene", og mezzosopranen Patricia Marie "Patty" . Gjennom en lang karriere solgte de godt over 75 millioner plater (i følge den siste offisielle tellingen fra MCA Records inn på 1970 tallet).

 

Etter å ha sunget med forskjellige danseband og reist rundt på vaudeville, fikk de et nasjonalt gjennombrudd med sine plateutgivelser og radioopptredener i 1937. Det ble veldige populære som underholdning for de allierte styrker under annen verdenskrig. De solgte «war bonds», opptrådte i flere filmer (blant annet noen Abbott and Costello-filmer). Deres første film med Abbott and Costello, førkrigskomedien Buck Privates, introduserte deres best kjente plateinnspilling, Boogie Woogie Bugle Boy (som står på programmet).

 

De hadde topplasseriner på Billboard fra 1938 til 1951. Repertoaret spente vidt, men swingjazz med storband var hele tiden sentralt, og storband var populært i denne perioden. De opptrådde med de store storbandlederne i perioden som selv var store stjerner og ikke alltid likte å miste publikums fokus: Glenn Miller, Benny Goodman, Buddy Rich, Tommy Dorsey, Jimmy Dorsey, Gene Krupa, Joe Venuti, Freddie Slack, Eddie Heywood, Bob Crosby, Desi Arnaz, Guy Lombardo, Les Brown, Bunny Berigan, Xavier Cugat, Paul Whiteman, Ted Lewis, Nelson Riddle and Gordon Jenkins!

 

Lars Erik Gudim

Lars Erik Gudim leder bandet under konserten og har industert musikkken. Han er en av våre mest erfarende orkestermusikere og dirgenter og arbeider fast i forsvaret som komponist, arrangør og dirigent.

 

Han har studert ved Norges musikkhøgskole, først trombone og fra 1989 komposisjon med eksamen i 1991. Han har skrevet arrangementer/bestillingsverk for bla.a. Kringkastingsorkesteret, NRK, Festspillene i Nord-Norge, Forsvarets musikk, Oslo Filharmoniske Orkester, Brass-seksjonene i Gøteborgs Symfoniker og Bergen Filharmoniske Orkester, NASOL`s sommerkurs, Operaen i Kristiansund, Østfold Brass, Sverre Olsrud, Roger Fjeldet, Geir Holm samt flere av Oslo-områdets teater/revy-scener og en mengde korps og storband.

 

Av solister Gudim har samarbeidet med kan nevnes Dee Dee Bridgewater, Bart van Lier, Eddie Daniels, Bob Mintzer, Django Bates, Nils Petter Molvær, Nils Landgren, The Real Group, Jukka Linkola, Bugge Wesseltoft, Staffan William-Olsson og Bill Champlin.

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Frank Brodahl  spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus