Søndag 8. mai, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Big Band Boland

For første gang i Norge? Sandvika Storband spiller Bolands enestående komposisjoner og arr

Fra Kenny Clarke Francy Boland Big Band's repertoar

CBBB at Ronnie Scott'sKenny Clarke, Francy Boland og Gigi Campi startet Kenny Clarke Francy Boland Big Band i Köln i 1961. Gigi Campi var manager og han valgte å la bandet spille utelukkende komposisjoner og arrangement av Boland. Dette ga bandet en enestående karakter. Bandet betegnes som det mest betydningsfulle storbandet utenfor USA. Besetningen var internasjonal og i toppklasse, men Campi klarte likevel å holde bandet sammen og gjøre en lang rekke innspillinger og opptredener fram til 1972.

Kjente navn fra bandet er: Benny Baily, Åke Persson, Art Farmer, Sahib Shihab og Tony Coe. Bandet hadde som gjester: Johnny Griffin, Eddie Davis, Phil Woods, Zoot Sims og Stan Getz.

Ronnie Scott spilte i bandet og en av de legendariske opptredener de hadde var et to ukers engasjement ved Ronnie Scott's Club i London i februar 1969. Opptak fra disse konsertene ble utgitt på LP-ene Volcano og Rue Chaptal - innspillinger alle snakket om.

Programidé og tilrettelegging av musikalsk materiale
ved Biørn Barlo

Sandvika Storband feirer 40 år med en konsertserie på Herr Nilsen i Oslo. Først ut var "Tribute to Buddy Rich" med Erik Smith som solist, Latinamerikansk musikk med Sergio Gonzales, Sverre Indirs Joner og Frank Brodahl og Herbolzheimer/McConnell med Birger Carlsen og Eckhard Baur.

 

Francy Boland

Francy Boland er belgier med klassisk utdanning fra musikk-konservatoriet i Liége. Jazzinteressen kom fra amerikanske sendinger han hørte under krigen.

 

Han startet karrieren i Paris hvor han arrangerte for Henri Renaud, Fats Sadi og Aimé Barelli. Etter å ha spilt i Cet Bakers kvintett i 1955-56 ble han med Baker til USA hvor han var i to år.Der skrev han arrangementer for Count Basie, Benny Goodman og Mary Lou Williams.

 

Tilbake i Europa jobbet han med Kurt Edelhagen i Frankfurt og Werner Müller og RIAS i Berlin. I 1959 ble han med i Kenny Clarke Kvartett med Jimmy Woode på bass. Han gjorde noen innspillinger med Clarke og etter hvert dukker sentrale personer i det senere storbandet opp. Den første innspillingen med CBBB var "Jazz is Universal" i 1961.

 

Etter at CBBB ble oppløst i 1972 flyttet han til Genève og bodde der til han døde i 2005. Han arrangerte for diverse orkestre og gjorde noen få men interessante innspillinger også i denne tiden.

 

Komposisjonene og arrene Sandvika spiller på Herr Nilsen taler for seg selv med en sterk og personlig sound og form.

 

Frank Brodahl

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet i NDR Bigband Hamburg.

 

Frank er også kjent for sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. →Besetning

 

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Sandvika Storband på Herr Nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus