Lørdag 13.11.2021 kl 1400, Lancelot og øndag 14.11 kl 2000, Herr Nilsen

 

Dag Arnesen SSB 50

 

Norwegian Song IV - Dag Arnesen og Sandvika Storband.

Sandvika Storband hyller Dag Arnesen og hans seneste CD-produksjon «Norwegian Song IV». Musikeren og komponisten er selv pianist på konserten. Dag Arnesen har siden 1970-tallet vært en av landets ledende jazzpianister, men som bergenser og med bakgrunn fra klassisk musikk har han hatt et livslangt forhold til Edvard Griegs musikk. Norwegian Song IV er den fjerde i serien hvor Edvard Griegs musikk og skatter fra utvalgte norske folketoner har blitt tolket på jazzmanér, denne gangen i full storbandmundur presentert av et av landets ledende storband. Konserten ledes bandets faste dirigent Eckhard Baur.

 

 

Arrangementsmessig håndterer Arnesen alle albumets ni melodier med de samme stilsikre storbandgrepene, han harmoniserer og fargelegger med treblåsere og messing i både konfrontasjon, dialog og omfavnelse, og gjør musikken rytmisk spennende gjennom så vel små, «indre» forskyvninger som mer uttalte breaks.

 

- Terje Mosnes om utgivelsen “Norwegian Song IV”

 

-> Besetning

 

Dag S. ArnesenDag Arnesen har bakgrunn som klassisk pianist, men har siden tidlig på 1970-tallet vært regnet som en av Norges ledende jazzpianister, med bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt. 16 CDer i eget navn, bestillingsverk for storband, kor og mindre ensembler, musikk til 3 filmer og en rekke priser, (bl.a. Buddyprisen i 2009) er blant hans meritter. Han har turnert på en rekke jazzfestival i de fleste verdenshjørner og samarbeidet med utallige norske og internasjonale jazzmusikere som Knut Riisnæs, Jon Christensen, Karin Krog, Bjarne Nerem, Joe Henderson, Elvin Jones, Carla Bley, John Surman, Woody Shaw, Phil Woods og Jerry Bergonzi for å nevne noen.

 

Dag Arnesen har et livslangt forhold til Edvard Griegs musikk og sammen med sin trio har han hatt en eventyrlig suksess med hele tre Norwegian Song plater der skatter fra den norske sang-arven har blitt tolket på jazzmanér. I 2017 tok Dag Norwegian Song-konseptet videre til storbandformatet med CD-innspillingen “Norwegian Song IV.” Innspillingen ble gjort sammen med Bergen Big Band hvor han også er kunstnerisk leder.

 

 

 

 

Echard Baur

Sandvika Storband ledes av Eckhard Baur som har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyer sitt New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. I Norge har han blant mange spilt med band som Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company. Eckhard er Sandvika Storbands faste musikalske leder siden 2018.

 

 

Sandvika Storband anno 2021 har feiret 50 år med en lang merittliste som et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Siden bandet ble grunnlagt i 1970 har Sandvika Storband hatt et utstrakt samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazznavn. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn- og utland. Sandvika Storband sin faste leder er Eckhard Baur som i tillegg til å være blant våre fremste improviserende utøvere på trompet er universitetslektor og en meget høyt ansett som pedagog.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus