Søndag 05. desember, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Tribute to Buddy Rich, Erik Smith trommer med Sandvik Storband hyller Buddy Rich og hans storband

→Bestening på Herr Nilsen

 

Buddy Rich Fra 1966 til han døde i 1987 ledet Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Buddy som sitt store forbilde og musikken til Buddy Rich storband ligger midt i Sandvikas stil og interesse. Bobby Shew og Don Menza er blant Buddys musikere som har jobbet med Sandvika og overlevert Buddy Richs meldinger til bandet.

 

 

Buddy Rich spilte med flere av de store storbandpersonligheten før han startet sitt egent band, slik som Artie Shaw (1939), Tommy Dorsey (1939–1942, 1945, 1954–1955), Benny Carter (1942), Harry James (1953–1956), Les Brown, Charlie Ventura, og han var ved Jazz at the Philharmonic.

 

 

Han skal ha spilt tormmer fra han var utrolig ung, hadde eget band da han var 11 år og spilte med den første kjente jazzguppen da han var 20, Joe Marsala og Jack Lemaire.

 

 

 

 

ERIK SMITH TROMMER

 

Erik Smith begynte som Buddy Rich å spille trommer i veldig ung alder og ble med i farens orkester som 12 åring. Senere har han jobbet med de fleste i Skandinavia og med en imponerende rekke internasjonale artister.

 

 

Erik leder sine egne grupper, Erik Smiths Trio og et funk/R&B orkester med ni av fremste musikerne i Norge, Smiths Venner.

 

 

Erik underviser ved Norges Musikkhøyskole og holder en masse clinics og underviser og instruerer omkring.

 

 

Erik har fått spelemannsprisen, og her opptrer han som kjenner, tolker, ekspert og fan av Buddy Rich og hans musikk og trommespill. En trommis og Buddy Rich tolker i verdensklasse.

 

 

 

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2010 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. →Besetning

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

Foto: Ulf Hansen, Budstikka

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus