Fredag 18. juni, kl 2000, Musikkflekken Sandvika

 

Sandvika Storband med Erling Kroner, Danmark

Kroners fengslende storbandversjoner av Charles Mingus og Astor Piazzollas musikk med mere. Kroner er regnet som en av de fremste tolkere av Mingus og er en spennende og original musiker

Erling Kroner

→Besetning med Erling Kroner

 

Erling Kroner som trombonesolist og arrangør i hans fantastiske storbandtolkninger av Mingus og Piazzollas musikk.

 

Dem danske jazzlegenden Erling Kroner er trombonesolist og leder for Sandvika Storband når hans bearbeidelser av komposisjoner av Astor Piazzolla og Charles Mingus skal framføres for første gang i Norge.

 

Lekenhet, improvisasjon, galskap og seriøsitet er fire ord som kan karakterisere Piazzolla, Mingus og Kroner. Det vil man få oppleve i fullt monn på denne konserten. Adiós Nonino som ble gjennombruddet for Piazzolla som komponist blir framført i et strålende arrangement for storband og solister.

 

Erling Kroner er en ledende Europeisk jazz trombonist. Han er kjent som en ærlig og kompromissløs musiker med original jazzmusikk. Han gjestet storbandfestivalen i Sandvika in 1996 med Beijbom Kroner Big band. Han er kjent for EKNMO (Erling Kroner New Music Orchestra) samt en lang rekke andre store og små besetninger og samarbeid med en rekke storheter i jazzen. Han har jobbet med Charlie Mingus musikk helt siden han ledet NDR Big Band med egne tolkninger av Mingus musikk i 1976. Han har et meget sterkt og personlig grep på Mingus musikk som får en bred plass i konserten med Sandvika Storband. Kroner gikk ut av det Danske Radiobandet i 1983 og reiste til Argentina hvor han studerte tango og arbeidet med blant andre Astor Piazzolla. Piazzollas misikk er det andre store tema i konserten med Sandivika Storband. Kroner har med sine personlige og gjennomarbeidede arrangementer av Piazzollas musikk.

 

A-Team, Monday Night Big Band og Kroner Malling Larsen Trio er band hvor Erling Kroner har vært aktiv i det siste ved siden av EKNMO. "Tango Candido" ble gjort med Kroner Malling Larsen Trio

 

 

Sandvika Storband anno 2010 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

Foto: Ulf Hansen, Budstikka

 

Bilettpris: Kr 150/100

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus