Fredag 24.01 kl 2030 Gustav Jazz-Club, Amerikalinjen, Oslo

 

Sandvika Felix Paikli Eckhard Baur

 

Artie Shaw og Benny Goodman med Felix Peikli , klarinett

Sandvika Storband med Eckhard Baur som leder

Den fantastiske jazzklarinettisten Felix Peikli og Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur inviterer til en konsert med original swingmusikk slik Artie Shaw og Benny Goodman spilte den. Artie Shaw og Benny Goodman's musikk fra 30 og 40 tallet var til tross for sin høye kvalitet populærmusikk i samtiden og står seg fortsatt.

 

Felix er en mester på sitt instrument, allsidig og virtuos. Han behersker et bredt jazzrepertoar og skinner virkelig i klassisk swingende jazz. Eckhard er Sandvikas musikalske leder og en av våre fremst pedagoger og trompetister.

 

 

→Besetning

 

Felix PeikliFelix Peikli: født og oppvokst i Oslo, ble introdusert til musikk gjennom det lokale skolekorpset da han var åtte. Etter å raskt ha utviklet en kjærlighet og lidenskap til musikk fikk Felix et album med Benny Goodman av sin bestefar og dette tente gnisten til det som kom til å bli en livslang læring og dedikering til den amerikanske kunstformen, jazz.

 

Til tross sin unge alder har Felix blitt tildelt utallige priser og stipender for sine utmerkelser og bidrag både til klarinettspill og bidrag til kulturlivet. Mest nevneverdig er fulltidsstipendiatet ved Berklee College of Music, der han tok Bachelor in Music Performance (2012). I New York har Felix samarbeidet og opptrådt med storheter som Wayne Shorter, Danilo Perez, Joe Lovano, Ralph Peterson Jr. og Marcus Miller. Sistnevnte var også gjestesolist på Felix kritikerroste debutalbum "Royal Flush" (2014). Han har senere utgitt "It's Showtime!" (2016) og "It's Showtime! Live" (2017).

 

Felix har opptrådt på berømte scener i New York som Blue Note, Dizzy’s Club Coca Cola, JALC, mm., og på festivaler og konserter over hele verden opptre han som kapellmester. Han står på for å spre glede og inspirasjon gjennom musikken. Felix har vært vert på utallige veldedighets konserter i samarbeid med UNICEF, og han virker som ambassadør for ‘Playing for a Future’ som jobber for å legge til rette for musikkundervisning og tilgang til instrumenter for barn i de fattigste delene av verden.

 


«IF YOU DON'T BELIEVE IN YOURSELF, THEN, WHO WILL?» -FELIX PEIKLI

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

 

Sandvika Storband som i 2020 feirer 50 år med hardt arbeid er et av Norges ledende storband. Eckhard Baur er kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

ssb på herr nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus