Lørdag 11. mai, kl 1500, Bærum Kulturhus Foajéscenen, Sandvika

Søndag 12. mai, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Tribute to Terry Gibbs

Sandvika Storband med Rob Waring og Eckhard Baur

Sandvika Storband med Rob Waring, vibrafon hyller Trry Gibbs og hans legendariske storband. Terry Gibbs (f. 1924) vant med sitt Terry "Gibbs Dream Band" fra Los Angeles kåringen "Best band in the world" i 1962. Storbandet hadde en kort eksistens, men innspillingene de gjorde står som store klassikere i jazzhistorien. I bandet satt Los Angeles beste musikere på den tiden, og Gibbs hadde et sikkert grep på å skaffe et godt repertoar. Eckhard Baur har samlet det aller beste fra repertoaret og instruert mot en stilriktig framførelse. Rob Warings sterke vibrafonspill sikrer en flott og hardtsvingende konsertopplevelse.

 

→Besetning på Herr Nilsen og i Sandvika

Rob Waring Vibraphone

Rob Waring er fra New York og kom til Norge i 1981. Han er en utrolig allsidig musiker på vibrafon og perkusjon og komponist med verker både innen jazz og samtidsmusikk. En musiker i verdensklasse som underviser i perkusjon og improvisasjon på Norges Musikkhøyskole.

 

Rob er sentral i norsk samtidsmusikk og har opptrådt både som klassisk perkusjonist og som jazzvibrafonist. Han har spilt og gjort innspillinger med Kjell Samkopf, Wiese/ Wøllo/ Waring Trio, Espen Rud, Tone Hulbækmo, Octoband, SØYR, Rob Waring Trio, Lars Klevstrand, Metropolitan, Funny Valentine, Elin Rosseland, Jon Larsen, Celio de Carvalho, Misha Alperin, Jon Eberson og Stian Omenaas.

 

Rob har komponert for solister, kammerorkester og jazzensembler, kor, perkusjonsensembler og for elektroniske og akustisk-elektroniske settinger. Han har skrevet musikk for moderne dans, film og for radioprogram for barn. Han har også skrevet musikk for improviserende musikere og eksperimenterer med improvisasjon i store formelle sammenhenger.

 

Nå får vi igjen høre ham som hardtsvingende be-bop vibrafonist. Som Terry Gibbs har han bakgrunnen i orden fra New Yorks jazzklubber.

 

Echard Baur

Eckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Vi får høre Eckhard som trompetsolist og han leder og har innstudert konserten.

 

Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. Frank Brodahl er bandets faste musikalske leder.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus