Søndag 25. september, kl 1930, Herr Nilsen, Oslo

 

Helge Lien piano og Sandvika Storband

Våre beste spor

under ledelse av Frank Brodahl

Helge Lien er en av våre fremste jazzmusikere, og sammen med Frank Brodahl spilte han i bandet da CDene Lining Up og Greenhouse ble spilt inn. Hør hvordan han tolker disse låtene i dag hva bandet mener er høydepunktene fra utgivelsene samt fra prosjekter i senere tid. Sandvika Storband fortsetter sitt fokus på å finne fram til den beste av jazz innen storbandsjangeren. Innspillingene viser dette og på Herr Nilsen presenteres det som vi mener er det beste av det beste fra våre fire siste album. Helge Lien topper det hele ved pianoet og han vil få en sentral plass i konserten.

→Besetning på Herr Nilsen

 

Helge LienHelge Lien har nettopp gitt ut en fantastisk nytt album, Natsukashii. Terje Mosnes i Dagbladet: " Liens improvisasjoner, anslag og klangbehandling er stadig forbilledlig musikerhåndverk, og det samme gjelder Bergs rike basstone, poengterte soli og varierte, men alltid støttende komp. Aalefjærs idiosynkratiske trommespill er så perfekt tilpasset hver enkelt låt at det omtrent er umulig å forestille seg Helge Lien Trio med en annen trommeslager, og slik er trioen rett og slett blitt sin egen referanse og ett av 2000-tallets aller sterkest lysende norske jazznavn."

 

Helge Lien er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Rytmisk Musikkonservatorium i København (1994-2001). Han var i studietiden medlem av Sandvika Storband, og hans første CD-innspillinger er som medlem av dette bandet på “Greenhouse” (1997) og “Lining Up” (1999).

 

Han er kjent fra en rekke fremragende innspillinger med topp kritikker og for samarbeid med mange norske topp musikere. Under Nattjazzen i Bergen 2007 ble han tildelt Hansaprisen, som deles ut årlig til en musiker som ”har internasjonale kvaliteter og som har potensiale til suksess i utlandet.” I 2008 ble han tildelt "DnB NOR-prisen" - Kongsberg Jazzfestivals Store Musikerpris og han har fått spelemannsprisen.

 

Dette er første gang han opptrer med Sandvika Storband etter perioden som medlem - virkelig noe å se fram til.

 

Frank Brodahl

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder.

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet i NDR Bigband Hamburg.

 

Frank er også kjent for sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus