Søndag 04. oktober kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Jens Wendelboe med Sandvika Storband

Konsert på Herr Nilsen

Jens Wendelboe, norsk jazzmusiker, komponist og arrangør i verdensklasse er innom gamlelandet i høst, blant annet for å samarbeide med Sandvika Storband. På matinéen på Musikkflekken får vi høre originalkomposisjoner og arrangementer fra Jens store produksjon. Sandvika har gjennom årene spilt med noen av sjangerens største internasjonalt og Jens musikk står på ingen måte tilbake for disse. Vi får også selvfølgelig høre ham som solist.

 

Mona Veum Bækkelund er kveldens vokalist. Hun passer flott inn i rammene av Jens musikk. En ny partner for bandet som har strålt på prøvene og som publikum kan glede seg til å oppleve. Kom og hør hvordan Sandvikas store orkesterklang kombineres i Jens Wendelboes flotte musikk!

 

→Besetning

 

Jens WendelboeJens Wendelboe er en trombonist, komponist, arrangør og orkesterleder, født i København, oppvokst i Oslo og bor nå i New York. Han ble utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium i 1979 og spilte på 80-tallet blant annet i Sandvika, Radiostorbandet (1980–1984), Jazzpunkensemblet (1982–1985) og ledet sitt eget storband under navnet Jens Wendelboe Big Band som ga ut albumet 'lone attic i 1983.

 

I 1984-1985 utdannet han seg til Master of Music Degree på Manhattan School of Music og ga samtidig ut storbandalbumet Letter from New York med amerikanske musikere. Hjemme igjen startet han det som skulle bli Oslo Groove Company og ledet orkesteret i perioden 1985-1987. Fra 1991 har han ledet sitt eget storband Big Crazy Energy Band, og etterhvert jazzkvartetten Crazy Energy Jazz Quartet.

 

I 2006 til 2014 var han fast trombonist i det amerikanske jazz/rock-bandet Blood, Sweat & Tears.

 

Som komponist har han fått NOPAs pris for årets verk tre ganger, for «Suite to Bjørn» (1982), «Animal-Suite for 5 tromboner» (1986) og «Winter Landscape» (1996).

 

Mona Veum Bækkelund

 

Mona Veum Bækkelund er en freelance soul/rock sanger fra Oslo, som har jobbet med utøvende sang innen de fleste sjangere de siste tjue årene.

 

Hun er ukentlig engasjert som sanger innen event-markedet, hvor hun blant annet har jobbet med store selskaper som Gyro og Playroom. Mona har turnert med rikskonsertene, deltatt på tvprogrammer som Beat for Beat og Nettopp nå, men har også gjennom mange år hatt regelmessig engasjement som artist i Italia.
Hun har jobbet med et bredt spekter av våre fremste artister som; Jarle Bernhoft, Donkeyboy, Noora Noor, Elg, Ole Børud, Odd Rene Andersen, Olga Konkova, Petter Wettre, Erling Wicklund og Tone Damli for å nevne noen.


Mona er i disse dager på Norges turne med suksessforestillingen Elvis, med blandt annet Vidar Busk, Paal Flaata og Stephen Ackles som fronter showet.. Ved siden av utdanner Mona seg på musikkvitenskapelig fakultet ved Uio.

 

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Frank Brodahl  spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus