Søndag 11. desember, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Big Band Xmas

Gjesteartist - Hilde Louise Asbjørnsen

under ledelse av Frank Brodahl

Bandet har er rikholdig og veldig hørverdig repertoar av julejazz med base i musikk Rob McConnell la igjen ved sitt besøk i bandet. Og gjesten, Hilde Louse lover å få stemningen opp. Vi får høre henne med bandets repertoar og egne låter.

→Besetning på Herr Nilsen

 

Hilde Louise AsbjørnsenHilde Louise AsbAsbjørnsen Jazz-chanteuse, improvisatør og fjorårets suverene ”Maestro”-vinner er for tiden aktuell med sin nye plate ”Divin’ At The Oceansound”. Asbjørnsen har I 10 år virket som kabaret-artist, låtskriver, tekstforfatter og jazz-sangerinne. Hun har gitt ut 6 kritikerroste album, turnert landet i flere omganger med duoen Asbjørnsen & Joh., og nå sist gjort rollen som “Ulla” I musikal-suksessen “ The Producers” på Oslo Nye Teater. For sistnevnte vant hun prisen for “Beste Kvinnelige Artist” under Komiprisen 2011.

 

Hilde Louise er født og oppvokst i Sykkylven på Sunnmøre. Fra hun var 8 år gammel, og til hun flyttet til Oslo i 1996, sang Hilde Louise i kor og tok pianotimer ved Sykkylven Musikkskule. Scene-erfaring fikk hun som aktiv konferansier og underholder ved skoleforestillinger hjemme, og i modellbyrået «Piaf Modeller» i Ålesund, der hun jobbet som danser/modell fra hun var 16-19. I sin mors hjemby, Oslo, studerte hun teatervitenskap, psykologi og spansk, og fikk en Bachelor i Teatervitenskap.

 

Frank Brodahl

 

 

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder.

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet i NDR Bigband Hamburg.

 

Frank er også kjent for sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus