Lørdag 20. desember, kl 1800, Bærum Kulturhus

 

 

Big Band Xmas

Sandvika og Hilde Louise Asbjørnsen
Anneli Moe - steppdans

Musikalsk ledelse og trompet: Frank Brodahl

Sandvika Storband presenterer en swingende julekonsert i samarbeid med sangerinnen Hilde Louise Asbjørnsen - et skikkelig fyrverkeri på scenen. Programmet byr på Hilde Louises eget utvalg av julesanger og sanger fra hennes fantastiske juleplate "'Round About Christmas". Fra bandet presenteres den beste julemusikken skrevet for storband.

→Besetning

 

Hilde Louise AsbjørnsenHilde Louise Asbjørnsen - har gitt ut 8 solo-album siden 2004. Først ut var "Eleven Nights and Two Early Mornings" (Bonnier Amigo) i 2004. "Birdie Blues" (2005), innspilt i Rainbow Studio med Karin Krog som co-produsent, ble etterfulgt av Monica Zetterlund-hyllesten "No vil eg vake med deg". Sistnevnte med nynorske tekster av Edvard Hoem og Georg Wadenius som gitarist og musikalsk leder.


I 2008 kom albumet "Sound Your Horn", Asbjørnsens første utgivelse på egen label. Innspillingen ble gjort i et naust på Giske, og ble liggende på VG-lista i hele 8 uker.
"Never Ever Going Back", også på egen label, ble unnfanget og født omtrent samtidig som artistens sønn. Låten "Undeceivable" fra dette albumet var en av finalistene i samme års International Songwriting Competition (ISC).


Første samarbeid med Grappa Musikkforlag var live-innspillingen "Divin' At The Oceansound" i 2011, med swing-versjoner av låter fra tidligere album. I 2012 kom "Månesjuk", også på Grappa, med tekster på Sykkylvs-dialekt. Julen 2013 kom albumet "'Round About Christmas", på Sweet Morning Music AS. Albumet inkluderer duetten "Christmas Is A Lullaby" med Ane Brun, av Jazznytt erklært "En norsk jazzklassiker i sjangeren julesanger". Etter suksessen med julejazz-albumet, gikk Hilde Louise over i rollen som Miss Adelaide i musikalen «Guys And Dolls», som gledet 40.000 publikummere, inkludert pressen, på Oslo Nye Teater. Hun skal også spille "Roxie Heart" i Chicago-musikalen som starter i januar 2015.

 

Anneli Moe StepdanceAnneli Moe er en av landets få profesjonelle steppdansere og en frontfigur i det norske steppdansmiljøet.  Hun har medvirket i tv- og teaterproduksjoner som Peer Gynt, Chat Noir-revyen, Showboat, Melodi Grand Prix og koreografert for produksjoner som It`s Showtime, Drømmerollen,  Showbiz, Kjempesjansen, Den Store Klassefesten, m.m. Hun jobbet i flere år i artist- og steppdansduoen Jenter med Jern og har i tillegg til å danse, vært arrangør og produsent for Den Internasjonale Steppdansdagen i Oslo i 2008, -09 og -10.


I 2010 stiftet hun Oslo SteppdansKompani/Oslo Tap Crew som nå har tre større produksjoner bak seg.


Anneli jobber også som soloartist i tillegg til større og mindre prosjekter med forskjellige musikersamarbeid. Høsten 2014 koreograferte hun for oppsetningen av Billy Elliot på Folketeatret. Hun jobber også på tvers av grensene i samarbeid med steppdansere i andre europeiske land. Hun har trent med en rekke av de beste steppdanserne i verden, blant annet Jason Samuels Smith, Michelle Dorrance, Dormeshia Sumbry Edwards, Joseph Wiggan, Chloe Arnold, Cartier Williams, Sarah Reich for å nevne noen.

 

Frank Brodahl

 

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands faste musikalske leder.

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. 

 

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

 

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika plays for direct broadcast in Studio 19, nrk Oslo

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

 

Billettpriser Bærum Kulturhus:
Ordinær: 300,- Barn/student: 210,-
.

 

 

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus