Søndag 14. desember 2014, kl 2000, Konsert, Herr Nilsen, Oslo

 

 

Big Band Xmas

Vokal: Live Foyn Friis

Musikalsk ledelse og trompet: Erik Eilertsen

Sandvika fortsetter sin juletradisjon med Big Band Xmas konsert på Herr Nilsen. I år har vi med oss den fantastiske unge jazzvokalisten Live Foyn Friis. Vi får den aller beste julestemning med flott storbandklang og kjente og mindre kjente låter. Live gjorde en flott konsert på Herr Nilsen med Sandvika tidligere i år og nå tar hun nye utfordringen i et krevende program. Live må oppleves live!

 

→Besetning

 

Live Foyn Friis

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis. Sist år ble hun kåret til Årets Unge Jazzkomponist og nominert til Danish Music Awards for Årets Beste Vocal Jazz Album, og ved samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne!  “.. en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.” - etter en konsert i Tromsø.

 

Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse.  Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR.

 

Live er en jazzsangerinne og låtskriver fra Asker men for tiden bosatt i Danmark. Hun er utdannet ved Det kunstfaglige fakultet ved Universitetet i Tromsø, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, the Complete Vocal Institute i København og har en Mastergrad fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus 2009-2011. Nå arbeider hun med en avansert videreutdanning for diplom i musikk også i Aarhus.

 

 

Erik EilertsenErik Eilertsen  leder konserten og spiller trompet

 

Han er utdannet som klassisk utøvende trompeter ved Norges Musikkhøgskole ved professor Bengt Eklund. Til daglig jobber Erik i Den Kongelige Norske Marines Musikkorps (Marinemusikken), noe han har gjort siden 2002. Han er ofte å høre som freelance innenfor de fleste genre musikk, som for eksempel Kringkastingsorkesteret, Norske Kammerorkester, TV2 og NRK, samt en rekke jazzfestivaler i inn- og utland med bandet "Jazzin' Babies".

 

Det er første gang Sandvika samarbeider med Erik og med hans allsidige bakgrunn fra klassisk, tradjazz , nyere jazz og flere sjangere blir det spennende å høre hva han kan tilføre.

 

 

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband i NRKs Studion 19 28.01 2014

I Studio 19, januar 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus