Søndag 15. desember, kl 2000, Herr NIlsen, Oslo

 

Torsdag 19. desember kl 1930, Bærum Kulturhus, Sandvika

 

 

Big Band and Soul Christmas

Kim Fairchild og Odd René Andersen vokal

Herr Nilsen: Sandvika Storband med Frank Brodahl som leder og solist

Bærum Kulturhus: Sandvika Storband med Lars Erik Gudim som leder

 

Kim Fairchild og Odd René Andersen er kjent som våre beste soulsangere, men behersker også storbandmusikk med overskudd. De borger for en variert og fengende konsert med solide røtter i juletradisjoner. Sandvika spiller et utvalg av det beste fra sitt jule-repertoar.

 

→Besetning

 

Kim FairchildKim Fairchild er født i USA , men har vokst opp i Norge. Hun er skuespiller og entertainer med base i Bergen.


Fairchild er kjent for sin flotte, dype sangstemme og har i en årrekke holdt mange konserter både med eget band og diverse jazzensembler. Som plateartist debuterte hun likevel først i 2003, da hun ga ut den kritikerroste platen All of Me, som var en samling med 12 gamle Billie Holiday-låter.

 

Kim Fairchild har medvirket i en rekke norske TV-produksjoner som Lollipop, Beat for beat, God Morgen, Norge! og TV2s Jubileumsshow, samt at hun endte på andreplass i Melodi Grand Prix 1993 med sangen «Foruten vind» sammen med Stein Hauge, og har senere deltatt i Melodi Grand Prix i 2005, 2006 og 2008.

Kim Fairchild har hatt sentrale roller i flere ulike revy-, teater- og sceneoppsetninger som: Festspillcabareten Mona, Sivert Skuteløs på Den Nationale Scene, Ricks on the Rocks, Sommercabareten Svaisommer i Stavern, I blanke messingen på Den Nationale Scene, All of Me, Musikalen Fame, Deng-meg, Tolvskillingsoperaen, Kardemomme by.

 

ODD renE Andersen vokal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odd René Andersen foran Sandvika Storband garanterat både svinger og damper heftig av Odd René og bandet. Og når Odd René gjør det han er best på, er det svært få som kan utfordre soulsangeren. Odd René behersker spesielt godt musikken til størrelser som Marvin Gaye, Ray Charles, Stevie Wonder og har et kjernerepertoar fra souletradisjonen.

 

Odd René Andersen, vokalist fra Fredrikstad, f.1968, med bakgrunn fra bluesrock-/ hardrockbandet Dream Police. Da Odd René Andersen satset solo, var det mer soul og ro over sangen, og han var en av EMIs storsatsinger for 1995. Debut-CDen solgte også oppsiktsvekkende 30 000 eks. i forhåndssalg. Han varmet opp for Tina Turner i Oslo Spektrum i 1996. Han var med i Ketil Bjørnstad og Ole Paus’ Kristiania-bohemen i 1997 og spilte på Festspillene i Nord-Norge sammen med The Real Group i 2002. Har medvirket på mange artisters innspillinger, bl.a.: Steinar Albrigtsen, Ingeborg Mathisen, Jørun Bøgeberg, Line Thorstensen og Toini & The Tomcats. Med på flere samleplater, bl.a. The Best Of Norwegian Hard Rock, 2000 og Yess, det er sommer i 2003. Odd René delte scenen med Wenche Myhre på Sandvika Storbands Prøysen forestilling i 2004. Og senest i februar i årvar det fulllt trøkk med OD René og Sandvika på Herr NIlsen i Oslo..


 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2013 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus