Onsdag 8. april kl 1900, Konserthuset Lille Sal, Oslo

 

JazzAkademiet - Festkonsert med Sandvika Storband

 

Leder og solist: Frank Brodahl

Kåsør: Bjørn Stendahl.

 

I denne siste konserten i sesongens Jazzakademi vil Brodahl og storbandet vie den siste avdelingen til Kjell Karlsens plass i norsk storbandhistorie, ved blant annet å spille arrangementer fra hans legendariske storband 1959-64. Dette blir også en fortjent hyllest til Kjell Karlsens initiativ til opprettelse av Jazzakademiet i 1998

 

→Besetning

 

Kjell KarlsenKjell Karlsen - var Inspirert av Nat King Coles besetninger fra den andre verdenskrig da han startet eget orkester i 1947. Interessen utviklet seg etterhvert til hans eget storband (1953–) med musikere som Frode Thingnæs, Bjørn Johansen, Mikkel Flagstad, Ole Jacob Hansen, Erik Amundsen og vokalister som Karin Krog, Laila Dalseth, Odd Børre, Kirsti Sparboe, Grynet Molvig og Nick Borgen. I tillegg, grunnet stor etterspørsel, etablerte han Bent Sølves i 1967.

 

Karlsen var tidlig engasjert i NRK og ledet Swingtime. Kjell Karlsens orkester var lite orkester i de norske finalene i Melodi Grand Prix i 1966, 1967 og 1968. Han er komponist av Titten tei (1972), Ante-sangen (1974) samt Melodi Grand Prix-låter som Kom sol, kom regn (1962) og Lena (1969), og skrev filmmusikk til tre norske helaftenfilmer.

 

Han startet han JazzakAdemiet i Oslo Konserthus i 1997, samt utga sin lenge påtenkte Griegplate.

 

Karlsen fylte 80 år sommeren 2011 og ble feiret med stor jubileumsgalla i Oslo Konserthus der en lang rekke artistvenner og samarbeidspartnere stilte opp sammen med storband og kor til en musikalsk festaften av de sjeldne.

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.

 

Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. 

 

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

 

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

 

Konserten varer i ca. 2 timer med pause

Unummererte seter.

Billetter Ordinær 350

Kjøp billetter online fra Ticketmaster

Arrangør: Oslo Konserthus AS

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus