Tirsdag 15. mars 2022 kl 1900, Lille Scene Sandvika, Søndag 20. mars 2022 kl 2000, Herr Nilsen Oslo

 

 

Skatter fra vårt notearkiv

 

Sandvika Storband er svært glade for å kunne presentere Knut Riisnæs som bandets gjestesolist i vår første konsert på Herr Nilsen i 2022.

 

Helt siden sekstitallet har vår hjemlige nestor på tenorsax satt sitt høyst personlige preg på en mengde konserter og innspillinger, både i eget navn og som sideman for en lang rekke av våre mest kjente musikere. Underveis har han høstet både en Buddy-pris og to Spellemannspriser.

 

Knut Riisnæs har siden 70-tallet ledet ulike utgaver av egne band, han satt en årrekke i Radiostorbandet og har vært etterspurt som en svært allsidig teatermusiker og studiomusiker.

 

Gjennom flere tiår har Sandvika Storband samlet musikk i et uvanlig rikholdig arkiv med originalmateriale fra samarbeid med bl.a. Bobby Shew, Don Menza, Peter Herbolzheimer og Rob McConnell. Sammen med Knut har vi gravd i denne musikalske skattkisten og hentet frem et meget hørverdig repertoar. Vi gleder oss veldig til endelig å få spille denne konserten, og håper mange av Knuts trofaste lyttere tar turen innom.

 

 

 

Echard Baur

Sandvika Storband ledes av Eckhard Baur som har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyer sitt New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. I Norge har han blant mange spilt med band som Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company. Eckhard er Sandvika Storbands faste musikalske leder siden 2018.

 

 

Sandvika Storband anno 2021 har feiret 50 år med en lang merittliste som et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Siden bandet ble grunnlagt i 1970 har Sandvika Storband hatt et utstrakt samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazznavn. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn- og utland. Sandvika Storband sin faste leder er Eckhard Baur som i tillegg til å være blant våre fremste improviserende utøvere på trompet er universitetslektor og en meget høyt ansett som pedagog.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus