Lørdag 22. november kl 1400, Studio, Høvikodden kunstsenter, Høvik

Søndag 23. november kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Lars Jansson som pianist og komponist med Sandvika Storband

En av Nordens ledende pianister og komponister gjester Sandvika Storband og Herr Nilsen. På programmet er Lars Janssons fantastiske musikk for storband.

Lars har skrevet tre nye komposisjoner for bandet og de blir uroppført.

 

→Besetning

 

Lars jansson

Lars Jansson er viden kjent for sin piano trio som uten tvil er en av de mest kjente skandinaviske jazzgruppene. Jansson har turnert internasjonalt med sin trio og har har høstet adskillig kreditt i denne sammenheng. Han er en anerkjent pedagog og hansprofessorat i Aarhus var Danmarks første professorat i jazz. Han underviser nå også i Esbjerg og Göteborg. Han spilte i en periode mye med norske jazzmusikere og fra denne tiden er han å høre på klassiske norske jazzutgivelser som Radka Toneffs "Winter Poem" og "It don't come easy" samt Arild Andersens "Green shading into blue".

 

Ellers har han en lang merittliste av samarbeid med musikere som Red Mitchel, Cæcilie Nordby, Steve Swallow, Lew Sollof, Bob Berg, Rune Gustafsson, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson, Göran Fristorp, Jan Garbarek og Knut Riisnes.

 

Jansson er også meget aktiv og anerkjent som komponist og har skrevet mye flott musikk for storband, mye av det er utgitt av Bohuslän Big Band og han har jobbet med flere band som Tolvan, japanske band og Bergen Big Band som urfremførte verk av Jansson på Vossajazz.

 

 

Sandvika Storband anno 2016 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Direct Broadcast fra NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus