Søndag 23. januar, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

"Latin Big Band Sunday" på Herr Nilsen

Sandvika Storband med Sergio Gonzalez vokal, Sverre Indris Joner piano og Frank Brodahl trompet

Velkommen til heftig latinstorband. Sandvika Storband fremfører både latin storbandjazz á la Gordon Goodwin's Big Phat Band og Arturo Sandoval, salsa og cubansk musikk med Sergio Gonzalez som vokalist, vår fremste latinmusiker Sverre Indris Joner og Frank Brodahls trompet! Musikk som varmer i januarkulda.

Sandvika Storband feirer 40 år med en konsertserie på Herr Nilsen i Oslo. Først ut var "Tribute to Buddy Rich" med Erik Smith som solist. Bandet har gjennom flere år hatt storbandmusikk fra Latin-Amerika på repertoaret. Produksjoner som konserten med Bebo Valdés og framføringen av Stan Kentons Cuban Fire Suite er eksempler på dette. På Herr Nilsen får vi høre det beste fra bandets latin repertoar og nyere stoff med kveldens solister.

 

Sergio Gonzalez Sergio Gonzalez kommer fra Havanna og har bodd i Oslo siden 1986. Han har gjort seg sterk bemerket i norsk musikkliv som sanger og perkusjonist med sin bakgrunn fra cubansk musikk.

 

Han er særlig kjent for samarbeid med Sverre Indris Joner. Det var Joner som fikk ham over fra Cuba som sanger i salsa bandet La Descarga og senere Cuba Libre og Sergio har vært med i en rekke andre salsa band.

 

Han er også kjent langt utenfor salsamiljøet som vokalist i gruppen Hovedøen Social Club som har gjort stor suksess i Norge både på plater og som live-artister. Særlig populære er versjoner av gamle norske slagere i ny og latininspirert drakt.

 

Sergio har akkompagnert mange kjente norske artister på plate og live, bl.a Bertine Zetlitz, Jørn Hoel, Det Norske Kammerorkester og D’Sound.

 

 

Sverre Indris Joner

 

Sverre Indris Joner har solid og allsidig musikkutdannelse og er kjent som musiker, komponist og arrangør.  De mest kjent latinamerikanske bandene has er: Hovedøen Social Club, La Descarga, Electrocutango, Tango for 3, Salzumba og Cuba Libre. Han har en lang rekke opptredener med kjente symfoniorkestre internasjonalt og i Norge. Bl.a. tv-program med Hovedøen Social Club og KORK hvor han presenterte åtte symfoniske versjoner av bandets repertoar. Han har skrevet musikk for film og utallige teater produksjoner.

 

Han fikk EDVARD-prisen i 2005, Kardemommeprisen i 2002 og tre av hans CDer med gruppen Tango for 3 har blitt innstilt til Spellemannprisen.

 

Han kan trygt plasseres som vår fremste utøver innen latinamerikansk musikk.

 

 

Frank Brodahl

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet i NDR Bigband Hamburg.

 

Frank er også kjent for sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. →Besetning

 

Sandvika Storband på Herr Nilsen

Foto: Harald Ophei, fra denne konserten

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus