Søndag 6. september kl 2000, Herr Nilsen

 

"Latino Big Band Sunday" på Herr Nilsen

Sandvika Storband med Sergio Gonzalez, vokal og Tarjei Grimsby, leder og trombone

 

Sandvika Storband åpner sesongen på Herr Nilsen med en forrykend Latino fest. Sergio Gonzalez og Tarjei Grimsby sørger for spennende repertoar og ekte latin groove. Bandet er forsterketmed Lius Baruch fra Brasil på perkusjon og Alejandro Gispert fra Cuba spiller bass. Storbandjazz i det latininspirerte hjørnet og Tarjei med trombone soli fra Frode Thingnæs sitt repertoar.

 

→Besetning

 

 

Sergio Gonzalez Sergio Gonzalez kommer fra Havanna og har bodd i Oslo siden 1986. Han har gjort seg sterk bemerket i norsk musikkliv som sanger og perkusjonist med sin bakgrunn fra cubansk musikk.

 

Han er særlig kjent for samarbeid med Sverre Indris Joner. Det var Joner som fikk ham over fra Cuba som sanger i salsa bandet La Descarga og senere Cuba Libre og Sergio har vært med i en rekke andre salsa band.

 

Han er også kjent langt utenfor salsamiljøet som vokalist i gruppen Hovedøen Social Club som har gjort stor suksess i Norge både på plater og som live-artister. Særlig populære er versjoner av gamle norske slagere i ny og latininspirert drakt.

 

Sergio har akkompagnert mange kjente norske artister på plate og live, bl.a Bertine Zetlitz, Jørn Hoel, Det Norske Kammerorkester og D’Sound.

 

Tarjei Grimsby Trombone

 

 

 

 


Tarjei Grimsby leder bandet for anledningen og bidrar også med sine fremragende trombone soli. Fra ham får vi høre musikk etter Frode Thingnæs. Musikk som Tarjei behersker i en slik grad at han har blitt kalt Frodes etterfølger i norsk musikk.

 

Tarjei er en trombonist som har sitt virke innen klassisk og jazz. Han er fast ansatt i Det Norske Blåseensemble, men er også aktiv som frilanser innenfor teater, studio og YV.

 

Han er fast i blåserekken til det norske rockebandet Bigbang og i orkesteret i TV 2-programmet Skal vi danse. Tarjei er mye brukt som solist og har i senere tid også jobbet mye som dirigent.

 

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Frank Brodahl  spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus