Lørdag 2. mai 2015, kl 1400, Matiné, Musikkflekken, Sandvika

Søndag 3. mai 2015, kl 2000, Konsert, Herr Nilsen, Oslo

 

Live Foyn Friis med Sandvika Storband under ledelse av Frank Brodahl

“.. en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.” - etter konserten i Tromsø.

 

Live har fått sin musikk omarrangert for storband, og funnet et spennende møte, hvor hennes litt skjeve, sarte lydlandskap møter den tradisjonsrike besetningen, og skaper et nytt univers sammen. Musikken er moderne, poppet, nordisk, jazzet og feminin. Hennes komposisjoner legger grunnlaget for felles improvisasjon og formidling, med skjeve taktarter og ungt friskt mot og talent for nyskaping. 

 

Live har utviklet storbandversjoner til mange av de beste komposisjonene sine. Vi får høre noen av Jesper Riis sine arrangementer som opprinnelig ble skrevet for Danmark Radios Big Band, noen som Sandvika Storband har bestilt for anledningen og mere. Vi ser frem til en herlig og litt annerledes storbandkveld!

 

→Bestening på Musikkflekken

 

→Bestening på Herr Nilsen

 

Live Foynd Friis

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis. Sist år ble hun kåret til Årets Unge Jazzkomponist og nominert til Danish Music Awards for Årets Beste Vocal Jazz Album, og ved samme anledning utnevnt som Danmarks nye jazzstjerne! 

 

 

Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse.  Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR.

 

 

Live er en jazzsangerinne og låtskriver fra Asker som i senere år har jobbet og studert mye i Danmark. Hun er utdannet ved Det kunstfaglige fakultet ved Universitetet i Tromsø, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, the Complete Vocal Institute i København og har en Mastergrad og videreutdanning fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

 

I tillegg til Foyn Trio har hun hatt turnéer med Live Foyn Friis Jazz Quintet med vesentlig norske musikere og et mer jazzpreget repertoar og Kid Drum som har danske og amerikanske musikere. Hun har i år gitt ut en innspilling med Strykere - With Strings". Hun startet med storband med Danmarks Radios Big Band i 2012 og repertoaret med storband er stadig i en spennende utvikling.

 

 

Live Foyn Friis

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.

 

Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. 

 

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband i NRKs Studion 19 28.01 2014

I Studio 19, januar 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus