Søndag 21. august 2016, kl 1600/1700, Konsert, Herr Nilsen, Oslo

 

Live Foyn Friis med Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur

“.. en stor musiker. Som jazzvokalist er hun simpelthen fenomenal. I tillegg kommer hennes uimotståelige tilstedeværelse i hver tekstlinje og hennes enorme utstråling fra scenen.” - etter konserten i Tromsø.

 

Live har fått sin musikk omarrangert for storband, hvor hennes litt skjeve og sarte lydlandskap møter den tradisjonsrike besetningen og skaper et nytt univers. Musikken er moderne, poppet, nordisk, jazzet og feminin. Hennes komposisjoner legger grunnlaget for felles improvisasjon og formidling, med skjeve taktarter og ungt friskt mot og talent for nyskaping. 

 

Live har her utviklet storbandversjoner av mange av de beste komposisjonene sine. Vi får bl.a. høre noen av Jesper Riis sine arrangementer som opprinnelig ble skrevet for Danmark Radios Big Band. Vi ser frem til en herlig og litt annerledes storbandkveld!

 

→Bestening på Herr Nilsen

 

Live Foynd Friis

Rosene har regnet over den norske sangerinne Live Foyn Friis. Hun bor i Danmark med har hatt en eksposiv karriere på deninternasjoanle jazzarenaen. Etter konserter i Oslo drar hun direkte til en turne i Brasil.

 

 

Hun har utgitt albumet Joy Visible, og har to nye album på vei som snart er klare for utgivelse.  Sammen med sitt band, Foyn Trio! har hun reist rundt i Europa og spilt utsolgte konserter i Tyskland. I København har hun spilt med Danmarks Radios Big Band i Koncerthuset DR.

 

 

Live er en jazzsangerinne og låtskriver fra Asker som i senere år har jobbet og studert mye i Danmark. Hun er utdannet ved Det kunstfaglige fakultet ved Universitetet i Tromsø, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, the Complete Vocal Institute i København og har en Mastergrad og videreutdanning fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

 

 

I tillegg til Foyn Trio har hun hatt turnéer med Live Foyn Friis Jazz Quintet med vesentlig norske musikere og et mer jazzpreget repertoar og Kid Drum som har danske og amerikanske musikere. Hun har i år gitt ut en innspilling med Strykere - With Strings". Hun startet med storband med Danmarks Radios Big Band i 2012 og repertoaret med storband er stadig i en spennende utvikling.

 

 

Live Foyn Friis

 

 

Eckhard Baur¨

Eckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Vi får høre Eckhard som trompetsolist og han leder og har innstudert konserten.

 

 

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband i NRKs Studion 19 28.01 2014

I Studio 19, januar 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus