Konserter

Lørdag 7. mai 2022 Bærum Kulturhus

Matiné, Mark Nightingale med Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur

 

Søndag 8. mai 2022, Herr Nilsen Oslo

Big Band Sunday, Mark Nightingale med Sandvika Storband under ledelse av Eckhard Baur

 

Sandvika Storband har gjennom sitt mer enn 50-årige virke hatt mange fremragende solister på besøk. En av disse er den engelske trombonisten, komponisten og arrangøren Mark Nightingale.

 

Mark var på programmet for bandets 50-års jubileum i 2020, men besøket ble utsatt pga korona-restriksjoner. Endelig kan vi nå realisere konserten med denne britiske stjernen!

 

Samarbeidet med Mark startet allerede i 1995 da han som "coming star" gjestet bandet med en konsert i Sandvika Teater. Den ble sendt av NRK og behørig presseomtalt. Dette ble fulgt av flere konserter med bandet i Sandvika og på en festival i Sverige i 1998. Mark var også arrangør, komponist og solist på SSB sin plateproduksjon «Lining Up»- fra 1999.

 

I tillegg til egne produksjoner har han spilt med de fleste «navn» som har ønsket en trombonesolist og han er å finne på CD-er sammen med bl.a James Morrison, Ray Brown, Jeff Hamilton, Clark Terry, Scott Hamilton og Kenny Wheeler. Vi vet alle at nivået på engelske musikere er høyt, Mark har fått tittelen «Best trombonist» i UK hele 18 ganger i siden 1994.

 

 

Echard Baur

Sandvika Storband ledes av Eckhard Baur som har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyer sitt New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. I Norge har han blant mange spilt med band som Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company. Eckhard er Sandvika Storbands faste musikalske leder siden 2018.

 

 

Sandvika Storband anno 2021 har feiret 50 år med en lang merittliste som et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Siden bandet ble grunnlagt i 1970 har Sandvika Storband hatt et utstrakt samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazznavn. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn- og utland. Sandvika Storband sin faste leder er Eckhard Baur som i tillegg til å være blant våre fremste improviserende utøvere på trompet er universitetslektor og en meget høyt ansett som pedagog.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus