Lørdag 16. oktober kl 1400, Foajescenen , Sandvika

Søndag 17. oktober kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Mona Veum Bækkelund med Sandvika Storband
Leder og trompet Eckhard Baur

Konserter i Sandvika og på Herr Nilsen

 

Mona Veum Bækkelund er vokalist med Sandvika Storband. Mona er mest kjent som Soul og Rock vokalist, men med Sandvika får hun også vist andre sider av sitt talent.

 

→Besetning

 

 

Mona Veum Bækkelund

Mona Veum Bækkelund er en norsk Soul/Rock vokalist. Først og fremst fronter hun som vokalist i flere soul-/popband (events, festivaler, scene), men er også en hyppig brukt backing-vokalist (live og plateinnspillinger) på reklame- og radio-jingler, TV (Beat for Beat etc.). Mona har også gjestet flere storband samt turnert med Rikskonsertene.

 

Monas stemme har vært beskrevet som en mix av soulpreget til Aretha Franklin og Amy Winehouse, sjelen til Janis Joplin, energien til Beth Hart og sårbarheten til Radka Toneff. Norsk presse og publikum spådde henne en internasjonal karriere helt siden hun begynte å synge profesjonelt tidlig i tjue-årene.

Mona startet sangkarrieren i en alder av 9 år da hun var solist på innspillingen av "Jul i Andeby" og "Fest i Andeby", produsert av Norges "Grand old man" innen Norsk pop-industri; Arne Bendiksen. Hun har jobbet over hele landet, men har i de siste fem årene også vært jevnlig engasjert som artist i Italia (Venezia og St.Maria deLeucca).

 

Høsten 2015 debuterte Mona også sammen med Sandvika storband og Blood, Sweat & Tears trombonist, komponist og New York bosatte Jens Wendelboe.

 

I 2016: Sammen med medkorist Ingunn Dalland blir Mona å kunne høre som siste tilskudd i Penthouse Playboys show med blant annet utsolgte juleshow på Rockefeller dette året. I tillegg til sin tettpakkede turne- og artistvirksomhet, gjennomfører Mona studier i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

Sandvika Storband anno 2021 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

 

At herr Nilsen Oslo

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus