Fredag 27. august, kl 1900

 

Sandvika Storband med Nightingales

Pop, folk, symfonisk musikk og storbandjazz! Den glitrende kvartetten Nightingales med Helene Bøksle, Karianne Kjærnes, Christine Guldbrandsen og Heidi Ruud Ellingsen med Sandvika Storband og Frank Brodahl

 

Bærum Kulturhus, Byfesten 2010

 

Nightingales

 

Sandvika Storband med denne flotte sangkvartetten - det blir fest i byfesten

 

Nightingales er et nytt og i norsk sammenheng unikt konsept. Du møter fire unike, talentfulle og særegne kvinnelige artister. Helene Bøksle, Christine Guldbrandsen, Heidi Ruud Ellingsen og Karianne Kjærnes har alle gjort seg sterkt bemerket på den norske underholdningsarenaen, og du har garantert både sett og hørt dem før. Musikalsk opererer Nightingales i krysningspunktet mellom folk, pop og et symfonisk uttrykk, fra det nære og lavmelte til storslåtte og fargerike lydbilder.

 

Og nå setter de altså hverandre stevne i Nightingales- en annerledes og spennende konsertopplevelse med noen av Norges beste stemmer i sentrum, hvor publikum får høre det beste av artistenes egne sanger i tillegg til nyskrevet materiale. Og på samme måte som Nattergalen lar seg inspirere av omgivelsene når den skaper sine egne små melodier, vil Nightingales sammen skape sitt eget lille musikalske univers- inspirert av hverandre og musikerne. Fremført av fire unike stemmer og Sandvika Storband, det hele ledet av Frank Brodahl.

 

 

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2010 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. →Besetning

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

Foto: Ulf Hansen, Budstikka

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus