Søndag 13. mars, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Mesterarrangører for storband

Sandvika hyller sine favoritter, Rob McConnell og Peter Hebolzheimer

Sandvika Storband med Birger Carlsen trombone og Eckhard Baur trompet

Rob McConnellPeter HerbolzheimerVi får høre av den beste musikken som er skrevet for storband. Rob McConnell og Peter Herbolzheimer var mestre i sjangeren. Begge har besøkt Sandvika Storband flere ganger så bandet framfører musikken i deres ånd. Her er det trøkk, store klanger og fantastisk jazzmusikk. Birger kommer fra Harstad og fronter bandet han ledet når Peter og Rob var her. Eckhard er en av våre beste trompetere. Han har vært bandets faste trompetsolist og har spilt i en rekke kjente orkestre både i Norge og internasjonalt

Rob og Peter var begge født i 1935 og døde i 2010. Begge var trombonister, storband-ledere, stjernearrangører og venner av Sandvika Storband. Jazz humor og musikk som låter større enn storband er kjennemerker for deres musikk.

Sandvika Storband feirer 40 år med en konsertserie på Herr Nilsen i Oslo. Først ut var "Tribute to Buddy Rich" med Erik Smith som solist og Latinamerikansk musikk med Sergio Gonzales, Sverre Indirs Joner og Frank Brodahl. Nå får vi høre det bandet gjør aller best, musikken til Rob og Peter. Begge gikk bort i 2010 i en alder av 75 år så det er tid for å fremføre musikken deres for Herr Nilsens publikum.

 

Eckhard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Norges musikkhøgskole. Han har meget gode referanser som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet..

 

 

Birger Carlsen

 

Birger Carlsen - kan mer enn å redde festivaler fra dårlig økonomi. Han er utdannet trombonist fra Köln og nå får vi høre ham igjen i musikken til to av sine favoritter og gode venner. Karrieren teller direktør for Festspillene i Nord-Norge, direktør for Vetfoldfestspillene og skaper av Storbandfestivalen i Sandvika.

 

Birger setter i år opp sitt sjunde og siste festspill i Harstad, ett år på overtid.

 

Birger ledet Sandvika Storband i 12 år før og etter studiene i Köln og løftet bandet enormt. Det var også han som inviterte Rob og Peter til de første konsertene med bandet. Birger har hverken lagt orkesterledelse eller trombonen på hylla mens han har jobbet i Harstad, så det blir fantastisk å høre ham med bandet igjen.

 

 

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 10 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland. →Besetning

 

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Sandvika Storband på Herr Nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus