Søndag 4. mars, kl 1930, Herr Nilsen, Oslo

 

Sandvika spiller Shorter

Nye arrangementer av Wayne Shorters klassike komposisjoner fra Mats Holmquist

→Besetning på Herr Nilsen

Speak no Evil

Program:

 

Stevie R - Holmquist

Speak No Evil - Shorter/Holmquist

E.S.P - Shorter/Holmquist

Iris - Shorter/Holmquist

Yes or No - Shorter/Holmquist

 

Footprints - Shorter

Witch Hunt - Shorter/Holmquist

El Gaucho - Shorter/Holmquist

Infant Eyes - Shorter/Holmquist

Black Nile - Shorter/Holmquist

-

Nefertiti - Shorter/Holmquist

 

------

I 1964 kom Wayne Shorter til Blue Note Records og ga ut flere sterke album i stor grad med egne komposisjoner som har blitt stående som klassikere. Samme år gikk ha også inn i Miles Davis kvintett hvor han spilte fram til 1970. Komposisjonene E.S.P., Iris og Neferititi ble først utgitt med Miles. Black Nile er fra Night Dreamer (1964), Infant Eyes, Speak no Evil og Witch Hunt er fra Speak no Evil (1964), Yes or No er fra Juju (1964) og El Gaucho er fra Adams Apple (1965).

 

Komposisjonene er ofte pentatoniske og sterkt forankret i pedaltoner, hans soli var ofte mer basert på melodiene enn de komplekse harmoniene i musikken, og han brukte pauser i soli i motsetning til Coltrane og mange andre på den tiden som spilte mer flytende soli.

 

Mats Holmquist er kjent storbandleder og komponist med bandet Stora Stygga i Stockholm. Mats bruker de originale elementene i Shorters komposisjoner meget aktivt og skaper en interessant ny innfallsvinkel til Shorters fasinerende musikkspråk.

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2012 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus