Søndag 19. juni, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Steen Nikolaj Hansen med Sandvika Storband spiller Erling Kroners musikk in Memoriam

Kroners fengslende storbandversjoner av Charles Mingus og Astor Piazzollas musikk med mere.
Steen Nikolaj Hansen er Danmarks fremste jazztrombonist

Erling Kroner besøkte Sandvika Storband for ett år siden og vi ble alle betatt av hans musikk. Han la ned et langvarig og seriøst arbeid med to musikkformer som vi trodde sto langt fra hverandre: Charles Mingus ofte noe ville og sterkt musikalske sprell og Astor Piazzollas fengende melodiføring og tangorytmer. I mars døde Erling og besøket i Sandvika ble hans siste opptreden utenfor Danmark. Dette er en utmerket anledning til å la Herr Nilsen få møte den flotte danske trombonisten og Erlings venn og medspiller, Steen Nikolaj Hansen. Vi får: Erling Kroners flotte musikk, minnet om en stor musiker og møte med en trombonens mester.

→Besetning med Steen

 

Steen Nikolaj Hansen trombone

Steen Nikolaj Hansen er en av Danmarks beste jazztrombonister. Han har spilt i Tivoli siden han var gutt og vært fast i DR Big Bandet og Tivoli Big Band. Han har også vært lead trombone i EBU Big Band. Steen jobber også som orkesterleder, instruktør, arrangør og komponist.

 

Han har utgitt: "Timeless Inc." med /Henrik Bolberg, "Under the Surface" med egen kvartett og "Bass & Bones" duo med bassisten Mads Vinding.

 

Steen har spilte med en imponerende liste av internasjonale artister. Blant felles venner med Sandvika Storband finner vi Bob Brookmeyer og Rob McConnell.

 

Steen har spilt i Erling Kroners orkestre og ved siden av å opptre som solist på konserten skal han instruere bandet i Kroners musikk.

 

Erling KronerErling Kroner som komponist og arrangør med hans fantastiske storbandtolkninger av Mingus og Piazzollas musikk.

 

Dem danske jazzlegenden Erling Kroner var trombonesolist og leder for Sandvika Storband med hans bearbeidelser av komposisjoner av Astor Piazzolla og Charles Mingus da han besøkte bandet i juni 2010.

 

Lekenhet, improvisasjon, galskap og seriøsitet er fire ord som kan karakterisere Piazzolla, Mingus og Kroner. Det vil man få oppleve i fullt monn på denne konserten. Adiós Nonino som ble gjennombruddet for Piazzolla som komponist blir framført i et strålende arrangement for storband og solister.

 

Erling Kroner var en ledende Europeisk jazztrombonist. Han var kjent som en ærlig og kompromissløs musiker med original jazzmusikk. Han gjestet storbandfestivalen i Sandvika in 1996 med Beijbom Kroner Big band og Sandvika Storband i juni 2010. Han er kjent for EKNMO (Erling Kroner New Music Orchestra) samt en lang rekke andre store og små besetninger og samarbeid med en rekke storheter i jazzen. Han har jobbet med Charlie Mingus musikk helt siden han ledet NDR Big Band med egne tolkninger av Mingus musikk i 1976. Han hadde et meget sterkt og personlig grep på Mingus musikk som får en bred plass i konserten med Sandvika Storband. Kroner gikk ut av det Danske Radiobandet i 1983 og reiste til Argentina hvor han studerte tango og arbeidet med blant andre Astor Piazzolla. Piazzollas musikk er det andre store tema i konserten med Sandivika Storband. Kroner lagde personlige og gjennomarbeidede arrangementer av Piazzollas musikk.

 

Frank Brodahl

Frank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder.

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og deretter i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet i NDR Bigband Hamburg.

 

Frank er også kjent for sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

Sandvika Storband anno 2011 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband på Musikkflekken

På Herr Nilsen 2011 - Foto: Harald Opheim

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus