Søndag 17.06 kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Susanne Fuhr with Sandvika

 

Big Band Sunday med Susanne Fuhr - Herr Nilsen

 

Susanne Fuhr og Sandvika Storband hadde et langvarig samarbeid på 80 tallet som blant annet resulterte i LPen Sister You ain't had the Blues, utgitt i 1983. Susanne og Sandvika gjenopptar samarbeidet og debuten blir selvfølgelig på Herr Nilsen. Jazz og blues vokal med trøkk og innlevelse loves. Susanne Fuhr har en personlig og engasjerende stil som bandet gleder seg til å følge opp.

 

→Besetning

Susanne Fuhr er en norsk jazzvokalist, revyartist og skuespiller, kjent med eget S.F. Band på 1970-tallet. Gjennombruddfor dette bandet var på Moldejazz i 1979. Bandet besto da ved siden av Susanne av Brynjulf Blix tangenter, Arne Frang sax, Sveinung Hovensjø bass + gitar og Svein Christiansen trommer. Hun har også opptrådt i musikaler, bl.a. "Dans med oss Gud", V, "Stopp verden, jeg vil av" på Soria Moria Teater og "Annie" på Chateau Neuf. Med Odd Børretzen ga hun ut "Don't Explain", basert på forestillingen "Billie Holiday", som også ble produset for TV. Fra 1981 og til utpå 90 tallet optrådte Susannen mye med Sandvika, og ved sden av LPen Sister You ain't had the Blues gjorde Susanne og Sandvika et opptak i Danmarks Radio.

 

Hun deltok i Melodi Grand Prix 1983 og 1986, og medvirket på TV-seriene Fortuna, Morsarvet og Hem til byn. Hun satte tekster til musikk av Kurt Weill, fremført i trio med Olga Konkova piano og Per Mathisen bass. Hun har også gjort monologen Umettelig, med trekkspiller Espen Leite. Hun har hatt stemmene til Edna Mode i animasjonsfilmen De utrolige, Hjerterdronningen i Disney-filmen Alice i Eventyrland og Asajj Ventress i TV-serien Star Wars: The Clone Wars.

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

ssb på herr nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus