Søndag 11. juni, kl 1600, Bakgården, Sandvika

 

Big Band Tango

Sandvika Storband og Øyvind Brække

Erling Kroners fengslende storbandversjoner av Astor Piazzolla og egen tangoinspirert musikk av Kroner. Med Øyvind Brække som trombonesolist. Musikalsk leder, Per Gjermund Sorrø

Den danske trombonisten og arrangøren Erling Kroner besøkte Sandvika Storband i 2010 ett år før han døde og vi ble alle betatt av hans musikk. Han la ned et langvarig og seriøst arbeid med Astor Piazzollas fengende melodiføring og tangorytmer og annen Sør Amerikansk musikk. Øyvind Brække tar oppgaven som solist etter Kroner og vi får også høre et av hans arrangementer av Piazzolla.

 

→Besetning i Bakgården

 

Øyvind Brække

Øyvind Brække - trombonist, komponist og orkesterleder, kjent fra en rekke samarbeid og innspillinger, spesielt med storband. Etter oppvekst i Bærum der han spilte med Sandvika Storband studerte han ved Jazzlinja (NTNU) (1991-93) og spilte i Trondheims-orkestre som Bodega Band og S. Møller Storband som han ledet. Han etablerte det godtselgende og fremdeles aktive The Source som har avstedkommet flere plateutgivelser (1992-). Ellers har han bidratt på flere titalls utgivelser med Didrik Ingvaldsen, Trondheim Jazzorkester, Ratataboo, Jazzmob, Knut Kristiansen, Håvard Lund, Jacob Young, Trygve Seim, Dingobats, Sverre Gjørvad, Erlend Skomsvoll, Come Shine, Crimetime Orchestra, Sharp 9, Norske Store Orkester, Trude Eick og Torbjörn Zetterberg.

 

Erling KronerErling Kroner som komponist og arrangør med hans fantastiske storbandtolkninger av Mingus og Piazzollas musikk.

 

Dem danske jazzlegenden Erling Kroner var trombonesolist og leder for Sandvika Storband med hans bearbeidelser av komposisjoner av Astor Piazzolla og Charles Mingus da han besøkte bandet i juni 2010.

 

Lekenhet, improvisasjon, galskap og seriøsitet er fire ord som kan karakterisere Piazzolla, Mingus og Kroner. Det vil man få oppleve i fullt monn på denne konserten. Adiós Nonino som ble gjennombruddet for Piazzolla som komponist blir framført i et strålende arrangement for storband og solister.

 

Erling Kroner var en ledende Europeisk jazztrombonist. Han var kjent som en ærlig og kompromissløs musiker med original jazzmusikk. Han gjestet storbandfestivalen i Sandvika in 1996 med Beijbom Kroner Big band og Sandvika Storband i juni 2010. Han er kjent for EKNMO (Erling Kroner New Music Orchestra) samt en lang rekke andre store og små besetninger og samarbeid med en rekke storheter i jazzen. Han har jobbet med Charlie Mingus musikk helt siden han ledet NDR Big Band med egne tolkninger av Mingus musikk i 1976. Han hadde et meget sterkt og personlig grep på Mingus musikk som får en bred plass i konserten med Sandvika Storband. Kroner gikk ut av det Danske Radiobandet i 1983 og reiste til Argentina hvor han studerte tango og arbeidet med blant andre Astor Piazzolla. Piazzollas musikk er det andre store tema i konserten med Sandivika Storband. Kroner lagde personlige og gjennomarbeidede arrangementer av Piazzollas musikk.

 

Erling døde av kreft i 2011 og besøket hos Sandvika var hans siste opptreden utenfor Danmark

 

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband

På Herr Nilsen 2016 - Foto: Harald Opheim

 

 

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus