Søndag 19. juni kl 2000, Herr Nilsen

 

Andrea Tofanelli med SSB

 

Trompeteren Andrea Tofanelli og Frank Brodahl med Sandvika Storband
Maynard Ferguson Tribute

 

Den fantastiske italienske trompeteren Andrea Tofanelli spiller med Sandvika Storband på Herr Nilsen! Tofanelli er en internasjonal stjerne og allsidig musiker. Han er kjent for å ha spilt med Maynard Ferguson på flere turnéer på slutten av Fergusons karriere og som en av får som yter Fergusons musikk stor rettferdighet i ettertid. I anledning av at det er 10år siden Maynard Ferguson døde har konserten fokus på hans musikk med Andrea og Frank som solister. Mye flott musikk i boka etter Ferguson blir presentert.

 

→Besetning

 

 

Andrea TofanelliAndrea Tofanelli, italiensk og internasjonal stjernetrompeter og allsidig musiker. I våre kretser særlig kjent for samarbeidet med Maynard Ferguson. Under turnéene Maynard Ferguson gjorde fra 2000 til han døde i 2006 var Tofannelli en musiker Ferguson brukte for å støtte opp og kompensere for noe sviktende form. Tofanelli har satt spor etter seg i mange sjangre både som musiker og pedagog. I jazzen for eksempel med Claudio Roditi og Peter Erskin ved siden av Maynard Fergusons Big Bop Noveau Band. Han har også spit med mange stjerner innen populærmusikken. Mest kjent er det han har gjort med Paul Anka men vi merker oss også navn som Burt Bacharach, Joe Cocker, Tom Jones, Michael Bublè, Dee Dee Bridgewater, og Gloria Gaynor.

 

Tofanelli arbeider også med klassisk musikk og har gjort konserter og innspillinger med mange kjent italienske musikere også med Luciano Pavarotti. Siden 2004 har han vært trompetlærer i Modena og kunstnerisk sjef for "Dean Benedetti Jazz Festival".

 

Frank BordahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Ørjan Fahlström, Visby Storband og studio sessions for tv og radio. 1992 flyttet han tilbake til Oslo og begynte sin karriere her med blant annet Oslo Groove Company, Sandvika Storband og Thomas von Brömsen. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør. Blant annet NDR Big band Hamburg.

 

 

Kjent også fra sine egne band Trumpet Jungle og Norske Store Orkester for jazz med Anders Eriksson. 

 

 

Frank har siden høsten 2003 vært ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

 

 

 

Sandvika Storband anno 2016 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Direct Broadcast fra NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus