Lørdag 10. mai 2014, kl 1500, Konsert, Stabekk Kino

Søndag 11. mai 2014, kl 2000, Konsert, Herr Nilsen, Oslo

 

Tomas Franck med Sandvika Storband under ledelse av Birger Carlsen

En av europas største på tenorsaxofon spiller her med Sandvika. Fra sitt virke i DR Big Band har han med noen av sine favorittlåter og han kommer også med flere nye egne låter som ikke har vært oppført. Disse arrangementene er del av en større plan da vi hører at han har arbeider mot å utgi en innspilling med storband. Bandet vil også tilby Tomas Franck noen perler fra sin egen bok.

 

→Besetning i Stabekk Kino

 

→Besetning på Herr Nilsen

 

Tomas Frank

 

Tomas Franck er født i Sverige, men har i det meste av sitt profesjonelle liv bodd i København. Han anses for å være en av sin generasjons største talenter og regnes for en av de førende saxofonister på den europeiske scene. Tomas har tidligere vært medlem av DR Big Band og har i den periode også skrevet en del musikk til orkestret.

 

DR Big Band gav Tomas Franck Leo Mathisen prisen for 2013 og i begrunnelsen skriver de:

"Tomas Franck er indbegrebet af "den fødte jazzmusiker". Han ikke bare SPILLER, men LEVER for og med jazzen. Han holder ikke sit talent for sig selv, men deler det glædeligt med publikum, medspillere og unge talenter, både som musiker og som mangeårig underviser på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Hans viden om jazzen er legendarisk og rummer både det praktiske, teoretiske og historiske pensum. I sine mange år som medlem af DR Big Bandet var han ikke blot en god musiker og kollega, men som så mange andre i bandet en fantastisk arrangør og komponist. Man må overgive sig, uanset om Tomas spiller standards eller sin egen musik. Han er uden sidestykke i Danmark, og kun meget få andre i verden har samme musikalske og tekniske niveau. Det danske jazzpublikum er usædvanligt heldige, at han tidligt i livet valgte at bosætte sig i København"

 

På den internasjonale jazzscenen har Tomas samarbeidet med; Ed Thigpen, Roy Haynes, Al Foster,Pat Metheny, Doug Raney, Mulgrew Miller, NHØP.

 

Innspillinger: Franck spilte inn sin første plate i eget navn i 1988, Bewitched med Thomas Clausen, Leroy Lowe, Jesper Lundgaard og siden har det blitt fem cder med Kvartett der musikre som Carsten Dahl, Lennart Ginman, Ole Streenberg, Jørgen Emborg, Jonas Johansen, Niels Lan Doky, Peter Washington, Billy Drummond, Al Tootie Heath og Mulgrew Miller m.fl. deltar. Som ko-leder:- Årets jazzgruppe 1984 Equinox med Håkan Broström, Lars Jansson, Leroy Lowe og Lars Danielsson.

 

Undervisning: Tomas har undervist på Det rytmiske konservatorium i København og Odense og også i Aarhus-AAlborg og Esbjerg, ABF i Helsingborg og Kommunala Musikskolan i Sölvesborg og igjen i Helsingborg. Han har vært gjestelærer på Ackis i Stockholm, Musikhögskolan i Malmö, Brandbjerg, Vallekilde og Engelsholms høyskoler, i Bremen Tyskland, Shanghai og til sist Canberra i Australia.

 

Storband: Tomas spilte med DR-big band 1990 – 2001 under ledelse av Bob Brookmeyer, Ole Kock Hansen og Jim McNeely. Tomas har skrevet original musik til DR-big band, og også skrevet bestillingsverk til Bohuslän Big Band, Norrbotten big band og New music orchestra m.fl. Tomas har planer om å utgi en storbandplate i det kommende året.

 

Priser: ”best soloist” international jazzcompetition Leverkusen Germany 1986, Ben Webster prisen 1991, Palæ prisen 1999, og Leo Mathisen prisen 2013.Birger CarlsenBirger Carlsen - er utdannet trombonist fra Köln, men mest kjent som festspilldirektør. Karrieren teller direktørjobber for Danmarks Radios Big Band, Solistkoret, Festspillene i Nord-Norge og Vestfoldfestspillene. Birger jobbet tidligere i kulturavdelingen i Bærum kommune og spilte trombone i Sandvika Storband.

Birger ledet Sandvika Storband i 12 år før og etter studiene i Köln og løftet bandet enormt. Han sto bak å skaffe fram mange av de kjente gjestene bandet spilte konserter med i perioden noe som også har gitt bandet mye av dets kvaliteter.

 

Nå kommer Birger tilbake som vikarierende leder og instruktør i bandet velvillig utlånt fra Danmarks Radio. Det ryktes at Birger var svært populær blant bandets publikum da han ledet bandet og at mange kom til konsertene like mye for å oppleve hans ledelse som musikken.


Show med Birger foran Sandvika igjen!

 

Frank BrodahlFrank Brodahl  er Sandvika Storbands musikalske leder .

 

Han spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew I Los Angeles.

 

I 1990 flyttet han til Stockholm hvor han jobbet som freelancer med blant annet Anders Berglund, Robert Broberg, Örjan Fahlström, Visby Storband og gjorde studio sessions for tv og radio. I 1992 flyttet han tilbake til Oslo. Her har han siden jobbet for NRK og TV2 med alt fra Gunnarsbakgård til Stjernekamp via Skal vi danse og Den Store Klassefesten. Senere har han jobbet mer og mer som solist, dirigent, produsent og instruktør.

 

Frank reiser mye rundt med ulike storband I Europa og har gjestet bla NDR, WDR, HR, Stora Stygga og The World Jazz Orchestra. Han er musikalsk pådriver I Sandvika Storband, Follo Big Band, Sinsen UK og Hafslundsøy Musikkorps. 

 

Frank spiller til daglig I Det Norske Blåseensembelet og i Ensemble Denada

 

 

 

 

 

Sandvika Storband anno 2014 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Sandvika Storband i NRKs Studion 19 28.01 2014

I Studio 19, januar 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus