Søndag 20. november kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Tribal Tech Project

Sandvika Storband med Jarle Storløkken

Jarle Storløkken med SSB


Akkurat som sine kolleger Pat Metheny og John Scofield nyter strengeikonet Scott Henderson like stor anerkjennelse for sine bedrifter som komponist somfor sine ubestridelige evner som gitarist. Henderson er opprinnelig fra Miami, Florida, og har helt siden oppveksten sugd til seg og absorbert et vell av ulike musikalske uttrykk i denne musikalske smeltedigelen av en storby. Spesielt karibiske influenser er tydelige i musikken hans, men like fremtredende er arven fra 70-tallets jazzrock og fusion, rotekte Mississippi-blues og tung Texansk rock – hele tiden med den mangslungne amerikanske jazzhistorien som bakteppe.

Henderson ble først kjent for det store jazzpublikum som medlem av Chick Corea Electric Band og Zawinul Syndicate. På slutten av 80-tallet startet han sitt eget band, Tribal Tech, sammen med bassfantomet Gary Willis. Musikken deres kan best beskrives som ”et Weather Report for 90-tallet”, hvor ekstremt sterke melodier settes inn i originale og ambisiøse låtstrukturer. Dette toppes med et avansert harmonisk språk og virtuose improvisasjoner, og helhetsinntrykket blir kort og godt spektakulært!!

Jarle G. Storløkken har arrangert ut et knippe av Tribal Techs låter for storband. Dette formatet kler Tribal Techs musikk ekstremt godt i og med at Henderson og Willis ofte har akkurat storbandets klangverden og  rollefordeling i bakhodet når de komponerer.
Velkommen til en festaften for alle musikkelskere!!!

 

→Besetning på Herr Nilsen

Jarle Storløkken

Jarle Storløkken er gitarist, komponist, arrangør og dirigent fra Lørenskog. Han har spilt i en lang rekke band og medvirket på flere CD utgivelser. Han har skrevet musikk for storband ved flere andledninger med stor kunstnerisk suksess. Han er kjent for samarbeidet med TIne Thing Helset.

 

Han har et livsprosjekt som er å arrangere musikk av store gitarister som også er komponister for storband. Hans bruk av strobandets musikalske muligeher gir musikken en ny og flott dimensjon.

 

 

 

Sandvika Storband anno 2016 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Direct Broadcast fra NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus