Søndag 13. desember kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

 

Sinatras Big Band Xmas

Sandvika Storband under ledelse av Per Gjermund Storrø og med Ingar Krisitansen vokal

 

I anledning av at 100års feiringen av Frank Sinatra toppes årests julekonsert fra Sandvika Storband med et knippe av Sinatras beste julesanger. Ingar Kristiansen står for tolkningen av låtene, en erfaren crooner og vår fremste tolker av Sinatra. Bandet varter opp med sine beste arrangementer av julemusikk fra de mest velklingende til hardtswingende versjoner. Selvfølgelig med de tradisjonelle og humoristiske arrangementene etter Rob McConnells besøk samt noe av Bob Florence og Tom Kubis. Vi gleder oss ogsåtil å presentere Sissel Meinseths vakre versjon av "En rose er utsprungen".

 

→Besetning

 

Ingar Kristiansen crooner

Ingar Kristiansen regnes som vår fremste tolker av Sinatra tradisjonen. Han gjorde en konsert med tema Sinatra 100år under årets Oslo jazzfestival og nå er det låter fra Sinatras utallige juleplater som tas fram.

 

Sammen med trommeslageren Torstein Ellingsen ga Inga i 2001 ut CDen The Sinatra Songbook. Ingar kopierer ikke bare Frank Sinatra slik som mange i sjangeren er kjent for, men gir et oppdatert uttrykk til sangene som gjør gjenhøret en ekstra dimensjon.

 

Per Gjermund Storrø er trompeter, musikkpedagog og dirigent med musikk hovedfag fra Universitetet i Oslo. Han har ledet en rekke storbandprosjekter og spilte trompet i Sandvika Storband fra 1999 til 2007 under birger Carlsen og Frank Brodahl.

 

Sandvika Storband anno 2015 er et av Norges ledende storband med Frank Brodahl som kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

Frank Brodahl  spilte i Sandvika Storband mens han studerte i Oslo og etter utdannelsen i Norrbotten Big Band (Sverige). Frank har også studert hos den amerikanske trompeteren Bobby Shew i Los Angeles.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus