PRESSEMELDING 19.9.2005

Sandvika Storband lanserer sin 10. CD-utgivelse med konserter på Musikkflekken 23. september og på BLÅ 25. september

Sandvika Storband er 35 år og lanserer sin 10. utgivelse på CD: "Live at Bærum Kulturhus" med Frode Kjekstad - komponist, arrangør og gitarsolist og Frank Brodahl - orkesterleder og trompetsolist.

Konserter


Sandvika Storband innledet jubileumssesongen med en kritikerrost forestilling i et fullsatt Bærum kulturhus i samarbeid med Oslo Danse Ensemble. Aftenpostens anmelder skrev blant annet: ”ODEs signaturnummer fra 1995, "(J)'azz We Like It" står som en påle i norsk jazzdanshistorie. Den er fremført utallige ganger, alltid til jubel, men aldri så drivende musikalsk som med Sandvika Storband anno 2005”.

Storbandet fortsetter sesongen med fem konserter i østlandsområdet hvor musikk fra ny CD presenteres:

Bandet gjennomfører totalt 13 konserter og arrangementer i høstsesongen.

10. CD-utgivelse

"Live at Bærum Kulturhus" ble spilt inn i februar 2005 med publikum i salen over to kvelder.

Tidligere bandmedlem, musikeren Frode Kjekstad, er komponist og arrangør av alle spor på CD-en og hovedsolist på gitar i en musikk som kan karakteriseres som melodisk, variert, hardtsvingende og rytmisk og med et solid feste i blues- og jazztradisjonen. En rekke av bandets egne solister blir også presentert.

CD-en gis ut på Trumpet Jungle Records (NOTJR0501010) og distribueres av Musikkoperatørene AS, iTunes og www.musiconline.no.

Produksjonen er støttet av Fond for Lyd og Bilde, Bærum kommune og av Norsk Jazzforum.

Sandvika Storbands første CD ble innspilt i Oslo Konserthus i 1980 med Bjarne Nerem, Frode Thingnæs og Karin Krogh. Om bandets niende CD ”Lining Up” fra 1999 skrev Jack Bowers i det anerkjente amerikanske jazztidsskriftet Cadence: ”When it comes to big bands, Sandvika spells excellence; add Menza, Nightingale and Martin and that spells pure-blooded excitement”. Bowers anså innspillingen som en av de ti beste storbandutgivelser på verdensbasis det året.

Veksthuset

Sandvika Storband har siden starten i 1970 ledet an i det norske storbandmiljøet og gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt gjennom sine CD-utgivelser, festivaldeltagelser i inn- og utland og sitt samarbeid med ledende jazzpersonligheter, både norske og utenlandske. Bandet har gjennom sin virksomhet også fungert som et veksthus for flere bandmedlemmer som har utviklet seg til jazzartister på den nasjonale og internasjonale arena. For eksempel er orkesterets nåværende leder, Frank Brodahl, en etterspurt musiker i Norge og Europa. Han har sin bakgrunn blant annet som leadtrompeter i bandet gjennom mange år.

Sandvika Storband

Bandet har i 2005 en besetning som består av profesjonelle musikere, musikklærere og -studenter og garvede amatørmusikere med lang fartstid i genren. I perioden 1993 - 2003 ble bandet ledet av trombonist og festspilldirektør Birger Carlsen. Siden januar 2004 har trompeteren og orkesterlederen Frank Brodahl vært kunstnerisk leder og SSB er i dag et band i storform - noe den nye CD-produksjonen bekrefter!

Kontakter
Audun Øksendal 909 15568
Frank Brodahl 991 68637
Frode Kjekstad 926 15231

 

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus