Søndag 2. februar 2018, kl 2000, Herr Nilsen, Oslo

Sandvika and Erik Smith 2020

 

The Great Big Band Drummers

Erik Smith trommer med Sandvika Storband

Erik Smith og Sandvika Storband presenter noe av den beste musikken fra de klassiske storbandene med fokus på deres stjerner bak trommene. Ved siden av Eriks fremragende trommespill får vi høre om musikken og personlighetene fra trommeprofessor Smith. Det blir å høre musikk fra Gene Krupa og fra Basies "atomskive" med Sonny Paine. Mel Lewis og hans band med Thad Jones er neste viktige stilskaper som er med. Erik er jo ekspert på Buddy Rich og vi byr på noen favoritter fra den kanten. Kom og hør hardtsvingende trommer og tett og velklingende storband.

 

→Besetning på Herr Nilsen

 

ERIK SMITH TROMMER

Erik Smith begynte som Buddy Rich å spille trommer i veldig ung alder og ble med i farens orkester som 12 åring. Senere har han jobbet med de fleste i Skandinavia og med en imponerende rekke internasjonale artister.

 

 

Erik leder sine egne grupper, Erik Smiths Trio og et funk/R&B orkester med ni av fremste musikerne i Norge, Smiths Venner.

 

 

Erik underviser ved Norges Musikkhøyskole og holder en masse clinics og underviser og instruerer omkring.

 

Erik har fått spelemannsprisen.

 

Her opptrer han som kjenner, tolker, ekspert og fan av Buddy Rich og hans musikk og trommespill. En trommis og Buddy Rich tolker i verdensklasse. Bandet og Erik har gravd seg videre tilbake i diskografien og funnet nye skatter å presentere for publikum.

 

Buddy Rich

 

 

Gene Krupa - var trommespillende storbandleder, men også komponist og skuespiller kjent for sin energiske spillestil. Han regnes som en av dem som har betydd med for utviklingen av trommespill i jazz var en av de første med store trommesoli.

 

Sonny Paine - er mest kjent for sine ti år med Basie. Han spilte med Basie fra 1954 og spiller derfor på mange av de klassiske albumene som The Atomic Mr. Basie.

 

Mel Lewis - tilførte storbandmusikken mye nytt gjennom arbeidet med Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra. Bandet begynte som et jam band på Village Vanguard og turnerte etterhvert over hele verden.

 

Buddy Rich - Fra 1966 til han døde i 1987 ledet Buddy Rich sitt eget storband og satte udødelige spor i jazzhistorien. Erik Smith har alltid hatt Buddy som sitt store forbilde og musikken til Buddy Rich storband ligger midt i Sandvikas stil og interesse. Bobby Shew og Don Menza er blant Buddys musikere som har jobbet med Sandvika og overlevert Buddy Richs meldinger til bandet.

 

Buddy Rich spilte med flere av de store storbandpersonligheten før han startet sitt egent band, slik som Artie Shaw (1939), Tommy Dorsey (1939–1942, 1945, 1954–1955), Benny Carter (1942), Harry James (1953–1956), Les Brown, Charlie Ventura, og han var ved Jazz at the Philharmonic.

 

Han skal ha spilt tormmer fra han var utrolig ung, hadde eget band da han var 11 år og spilte med den første kjente jazzguppen da han var 20 with Joe Marsala og Jack Lemaire.

 

 

Sandvika Storband som i 2020 feirer 50 år med hardt arbeid er et av Norges ledende storband. Eckhard Baur er kunstnerisk leder. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

SSB and Erik Smith

Direct Broadcast from NRK Studio 19, 2014 - Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus