Søndag 19.05.2019 kl 2000 på Herr Nilsen

 

Sandvika Storband Steely Dan

 

Steely Dans musikk med Sandvika Storband og Eckhard Baur

Jazzrockbandet Steely Dan har produsert masse finslipt, energisk og grensesprengende musikk med inspirasjon fra flere musikkstiler. Bandets låt ”Do it Again” dannet tittelen til HR Bigband sitt album fra 2004 med perler fra repertoaret gjennom tre tiår hvor låtene er utviklet til flotte storbandarrangementer av Fred Sturm. Her dreier det seg ikke om lettvinte coverversjoner, men om storslått og hardtslående jazzmusikk!

 

Kom og hør disse flotte tolkningene av musikken presentert av Sandvika Storband under ledelse av en av Norges fremste trompetister og pedagoger, Eckhard Baur. Velkommen!

 

→Besetning

 

Steely Dan

 

Steely Dans fengende musikk i original og stilig drakt. Donald Fagane og Walter Becker hadde en stor produksjon av finslipt, energisk og grensesprengende musikk med elementer av pop, R&B, jazz og rock over mange tiår og leverte allerede kort tid etter at debutalbumet kom ut i 1972 hiter høyt oppe på Billboard listene. Fra repertoaret nevnes låter som ”Pretzel Logic”, ”Gaucho” og ”Do it Again”. Sistnevnte låt utgjorde også tittelen da HR Bigband i Tyskland i 2004 ga ut et fantastisk album med perler fra Steely Dans repertoar fra tre tiår.

 

Arrangøren som fikk i oppdrag å kna Steely Dans gjennomarbeidede melodilinjer til storbandarrangementer var den anerkjente trombonisten, komponisten, arrangøren og storbandlederen Fred Sturm. Selv om det er lett å plukke opp de originale melodilinjene i Sturm sine arrangementer dreier det seg på ingen måte om cover-musikk; dette er reinspikka, hardtslående storbandmusikk! Kom og hør disse flotte tolkningene av Steely Dan sin musikk presenterta av Sandvika Storband under ledelse av en av Norges fremste trompetister og pedagoger, Eckhard Baur.

 

Steely Dan

 

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckharder bandets musikalske leder.

 

Sandvika Storband anno 2019 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

ssb på herr nilsen

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus