Søndag 15. desember kl 1800, Herr Nilsen

 

majekn og Ingar med SSB

 

Big Band Xmas
I tradisjonen etter Ella Fitzgerlad og Frank Sinatra
Majken Christiansen og Ingar Kristiansen med Sandvika Storband
Under ledelse av Eckhard Baur

 

Sandvika Storband gjentar suksessen og swinger julen inn med to toppvokalister i sjangeren. Majken briljerer foran bandet og leverer fra sitt store overskudd og suverene musikalitet. Ingar Kristiansen er vår Fremste crooner også med solid erfaring foran bandet. Det blir en variert konsert rundt Frank Sianatra og Ella Fitzgeralds kjente julelåter. Bandet varter opp med sine beste arrangementer av julemusikk fra de mest velklingende til hardtswingende versjoner. Selvfølgelig også med de tradisjonelle og humoristiske arrangementene etter Rob McConnells legendariske besøk i bandet.

 

→Bestening

 

 

Majken Christiansen Jazz vocals

Majken Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun tekstene og melodiene med varme, ærlighet og overbevisning.

 

De siste 15 årene har Majken vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Danmark, har spilt inn flere plater og har fått egen dansk fankkubb! Hun bor nå i Oslo etter en periode tilbake i København, gift med trommeslager og produsent Torstein Ellingsen. I Norge har hun bl.a. turnert mye for Rikskonsertene, og for øvrig vært solist med bl.a. disse artistene/bandene: Morten Gunnar Larsen, Georg Reiss, Kåre Conradi, Bodil Niska, Christiania 12, Magnolia jazzband, KNMM Storband, Jazzin´Babies, Det norske blåseensemble, The Sinatra Songbook, Ett Fett storband, Ski storband og har også flere ganger tidligere spilt med Sandvika Storband.

 

 

 

 

 

Ingar KristiansenIngar Kristiansen regnes som vår fremste tolker av Sinatra tradisjonen. Han gjorde en konsert med tema Sinatra 100år under årets Oslo jazzfestival og nå er det låter fra Sinatras utallige juleplater som tas fram.

 

Sammen med trommeslageren Torstein Ellingsen ga Inga i 2001 ut CDen The Sinatra Songbook. Ingar kopierer ikke bare Frank Sinatra slik som mange i sjangeren er kjent for, men gir et oppdatert uttrykk til sangene som gjør gjenhøret en ekstra dimensjon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echard BaurEckhard Baur er utdannet ved jazzlinja på musikkhøgskolen i Köln hos Jiggs Wigham og har i tillegg tatt klassiske studier ved musikkonservatoriet i Mainz.

 

Han har spilt med flere europeiske radiostorband og internasjonale artister som Bobby Shew, Benny Waters, Billy Mitchell, Bobby Burgess, Claudio Roditti, Sammy Davis Jr., Sarah Vaughan og Sinead O´Connor. I Norge har han spilt med band som The Sinatra Songbook, Jens Wendelboe, Geir Lysne Listening Ensemble, Sandvika Storband og Oslo Groove Company samt sitt eget band Eckhard Baur Movements. Han er også kjent som orkesterleder bl.a. for TV2's serie Skal vi danse.

 

Han har vært fast medlem i Bob Brookmeyers New Art Orchestra, og var i 2005 Grammy-nominert som medlem av orkesteret. Eckhard har vært leder for jazzavdelingen ved Lørenskog Musikk- og Kulturskole, og underviser nå ved Universitet i Oslo. Han har meget høyt ansett som pedagog og er blant våre fremste improviserende utøvere på trompet.

 

På 90 tallet spilte han i Sandvika Storbands trompetrekke og var selvfølgelig da ofte frampå som solist. Hans soli på Sandvikas CD "Greenhouse Live at Smuget" bør høres og dokumenterer dette. Eckhard leder og har innstudert konserten.

 

Sandvika Storband anno 2017 er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD-er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

 

SSB

Foto: Harald Opheim

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus