Presseinfo

→Pressemelding og bilder - A Novel Approach

 

→ Pressemelding, CDen - Live at Bærum Kulturhus 2006

 

→Bilder

 

Sandvika Storband har siden starten i 1970 ledet an i det norske storbandmiljøet og gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt gjennom sine CD-utgivelser, festivaldeltagelser i inn- og utland og sitt samarbeid med ledende jazzpersonligheter, både norske og utenlandske. Bandet har gjennom sin virksomhet også blitt et veksthus hvor en rekke bandmedlemmer har utviklet seg til jazzartister på den nasjonale og internasjonale arena. Veksthustanken i bandet fikk sin fødsel gjennom innspillingen "Greenhouse - Live at Smuget" fra 1996.

Bandet har i alle år vært åpent for nye ideer og har utviklet genrene innen storbandbegrepet samtidig som det alltid har vært tro mot musikkens røtter. De siste årene har bandet orientert seg mot "klassisk" storbandswing i en moderne Basie- Buddy Rich- tradisjon og har gjennom dette vunnet mange musikkvenners hjerter.

Bandet ble tildelt Akershus fylkeskommunes kulturpris for 1995 og Bærum kommunes kulturpris for 1999.

 

Bandbilde Sandvika Storband

Flere bilder→

Utgivelser

Sandvika Storband har medvirket på eller gitt ut to fonogrammer. Om bandets forrige CD ”Lining Up”, skrev Jack Bowers i det anerkjente amerikanske jazztidsskriftet Cadence: ” When it comes to big bands, Sandvika spells excellence; add Menza, Nightingale and Martin and that spells pure-blooded excitement”.

Høsten 2005 lanserte SSB sin 10. utgivelse - ”Live at Bærum kulturhus” som nylig er innspilt med publikum i salen. Tidligere bandmedlem Frode Kjekstad er komponist, arrangør og hovedsolist på gitar i en musikk som må karakteriseres som melodisk, variert, hardtswingende og rytmisk – med solid feste i blues- og jazztradisjonen - og som kler Snøhettas elegante og ukonvensjonelle byggverk.


Veksthuset

Utgivelsen av ”Live at Bærum kulturhus” er et utmerket eksempel på et av hovedfundamentene i bandet og som har gjort det til den institusjonen det er i det norske storbandmiljøet - veksthuset. Et kontinuerlig fokus på musikalsk utvikling, krevende oppgaver og stimulerende møter med norske og utenlandske artister har bidratt til å sette en rekke tidligere bandmedlemmer på det norske jazzkartet. Eksempler er trompeterne Roy Nikolaysen, Kåre Nymark jr. og Marius Haltli (som gjester på "Live at Bærum kulturhus"), trombonisten Øyvind Brekke, pianistene Helge Lien, Anders Aarum, pianisten, arrangøren og komponisten Erlend Skomsvoll, gitaristen Håvard Caspersen samt trommeslagerne Børre Dalhaug og Thorstein Ellingsen. En kapasitet som Eckhard Baur var også fast medlem av SSB mens han etablerte seg i Norge.


Artistsamarbeid

Sandvika Storband er kjent for sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. Blant bandets mange tidlige samarbeidspartnere kan nevnes Art Farmer, Bob Brookmeyer, Bobby Shew, Bob Florence, Jiggs Whigham, Eero Koivistoinen, Helge Albin, Jan Garbarek, Terje Rypdal, Kjell Samkopf, Marvin Stamm, Bill Watrous, James Morrison, Bebo Valdes, Bjarne Nerem, Frode Thingnæs og Karin Krogh.

I de senere årene har bandet i tillegg samarbeidet med blant annet:

Bart van Lier (NL) Carsten Loly Claire Martin (UK) Cæcilie Norby (DK)
Deborah Brown (US) Diane Schuur (US) Don Menza (US) Etta Cameron (DK)
Frank Foster (US) Harald Heide-Steen jr. Håvard Bakke Ingar Kristiansen
Jan Teigen John Clayton (US) Johnny Griffin (US) John Fedchock (US)
Katrine Madsen (DK) Kåre Conradi Laurent Cugny (FR) Magnum Coltrane Price (SE)
Majken Christiansen Marie Bergman (SE) Mark Nightingale (UK) Niels-Henning Ørsted Pedersen (DK)
Odd René Andersen Palle Mikkelborg (DK) Peter Asplund (SE) Peter Herbolzheimer (DE)
Randy Johnston (US) Rigmor Gustafsson (SE) Rita Eriksen Rob McConnell (CN)
Svante Thuresson (SE) Ulf Johansson Werre (SE) Wenche Myhre Örjan Fahlström (SE)


Don Menza produserte Sandvika Storbands CD, "Lining Up!" i 1999.


I 2003 skrev komponisten og musikeren Sigurd Jansen en svingende jazzsuite i fem satser for SSB som ble framført på Blå i Oslo våren 2004.

 

Festivaler

SSB har i de senere år medvirket på bl a følgende festivaler:
Vestfoldfestspillene, Griegfestivalen (Arendal), Jazz & Bluesfestivalen i Linkøping (Sverige), Festijazz i Västerås (Sverige), Varangerfestivalen (Vadsø), Maijazz (Stavanger), Sandviken Bing Band Bang (Sverige), Storbandfestivalen i Sandvika og Oslo Jazzfestival. På den internasjonale jazzfestivalen i Cork i 1994 delte SSB hovedkonserten med Chick Corea.
AR

Bandet

Bandet har i 2005 et mannskap som består av profesjonelle musikere, musikkstudenter og garvede amatørmusikere. I perioden 1993 - 2003 ledet trombonist og festspilldirektør Birger Carlsen bandet. Birger jobber nå for jazzorkesteret i Danmarks Radio. Frank Brodahl var kunstnerisk leder fra 2004 til 2016. Frank er en velkjent størrelse i norsk musikkliv både som trompeter og orkesterleder og tidligere mangeårig leadtrompeter og har satt tydlige spor i Sandvika Storbans. Frank jobber i Det Norske Blåseensemble

A Novel Approach featuring Mathias Eick jacob Young Øyvind Brække

Live at Bærum Kulturhus

Lining UP

Smuget

Contemporary Music for Big Band

Come Rain or Come Shine

Big Band Bridge

Litani at Atlanta

Sister You aint had the Blues

Oslo Konserthus